ЖИТТЯ

Випускник УГСП Михайло Трач отримав “Срібний Хрест” від Залужного, а пісня загиблого військового-сковородинівця Фелікса Куртаніча з’явилася у мережі

Випускник Переяславського Університету Михайло Трач отримав “Срібний Хрест” від Головнокомандувача ЗСУ. Цього ж дня вийшла пісня “Брате” загиблого аеророзвідника та студента вишу Фелікса Куртаніча.

До Дня захисників і захисниць України випускник Університету Григорія Сковороди у Переяславі Михайло Трач отримав нагороду “Срібний Хрест” від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Також 1-го жовтня на стрімінгових платформах вийшла пісня загиблого аеророзвідника та випускника вишу Фелікса Куртаніча. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

На своїй сторінці у Facebook Михайло Трач поділився, що нагорода від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного “Срібний Хрест” отримана за службу на Харківщині у вересні 2022 року: “З того часу багато води утекло, але приємно в переддень Свята захисників та захисниць отримати нагороду, як відзнаку зусиль, які наш батальйон, та я особисто, доклав до звільнення Харківщини!”, – написав Михайло.

Також 1-го жовтня вийшла пісня “Брате”, загиблого аеророзвідника, студента Переяславського університету Фелікса Куртаніча. Він загинув у боях під містом Рубіжне Донецької області, був здобувачем-політологом ФГПОСТ УГСП, бійцем Батальйону імені генерала Кульчицького. Також, хлопець мав військову освіту. З 2015 року брав участь у бойових діях в зоні ООС та служив у батальйонах “Карпатська січ”, “Донбас” та “Айдар”.

Український співак Арсен Мірзоян опублікував у Facebook відео, де є частина однієї пісні Фелікса Куртаніча, яку він співає в перерві між бойовими діями на Київщині та додав, що хлопець писав багато нотатків, але після його загибелі віднайти їх не вдалось.

Нагадаємо, що на Переяславщині збирають допомогу військовим. Як долучитися та що потрібно – дізнавайтесь тут.

Фото: Пресцентр факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору