ЖИТТЯ

Битва чемпіонів та шанс реабілітуватися: якими будуть півфінальні матчі Кубка Переяславщини з футболу

Чим можуть зацікавити півфінальні матчі Кубка Переяславщини з футболу? Розповідає Інформатор.

7 жовтня відбудуться півфінальні матчі Кубка Переяславщини з футболу. На стадіоні ім. В. Лобановського о 14:00 дівичківський “Дніпро” зустрінеться із Яготином, а о 16:00 “Переяслав” зіграє із дем’янецьким “Матадором”. “Дніпро” та “Матадор” видаються беззаперечними фаворитами. Але сенсація можлива. У цьому спробує переконати Інформатор.

Три найкращі команди Переяславщини – “Дніпро”, Вовчків (Переяславська ТГ) та “Матадор” – потрапили до однієї групи в Кубку. Тож вже на старті турніру було зрозуміло, що потенційні фіналісти вийдуть саме з неї. Вовчків виявився найслабшим у цій трійці, поступившись “Матадору” 2:3 та “Дніпру” 0:3. Особисте протистояння “Дніпра” та “Матадора” мало напівтовариський характер, бо на той момент команди вже оформили для себе плей-оф. Однак варто наголосити, що навіть не основним складом чинний чемпіон Переяславщини здобув перемогу 2:1.

Чи не пожалкують дніпряни про той виграш, залишається відкритим питанням. Бо у півфіналі їм випало зіграти із чемпіоном Яготинського району – Яготином. Він на виїзді програв “Переяславу” 1:2, оскільки не зумів зібрати повноцінний склад. А от із “Буртами” (Переяслав) удома не відчув особливих проблем – 4:0. Навряд чи яготинці пожертвують півфіналом, як матчем із “Переяславом”. Тепер вже шансів на помилку немає. Тим паче, довести, що чемпіон Яготинщини сильніший за чемпіона Переяславщини – це ще й яка мотивація.

Проте, будьмо чесними, на користь “Дніпра” грає багато чого: умовно домашнє поле, потужний зіграний склад та відсутність недооцінки суперника. А якщо Яготин все ж не збереться так, як потрібно, на цю гру, то можна буде забути про будь-яку інтригу.

Тоді посподіваємося на “Переяслав” та “Матадор”, які точно здатні влаштувати класну зарубу. Оцінювати груповий етап “Переяслава” немає особливого сенсу. Обставини склалися якнайкраще для цієї команди: спочатку “Бурти” взагалі не зібралися на матч і отримали технічну поразку, а потім був знекровлений Яготин, про який ми згадували вище. Отож перше справжнє випробування чекає на переяславців уже у півфіналі.

Тут так вийшло, що “Переяслав” має перевагу домашнього поля. Цього сезону на стадіоні ім. В. Лобановського він вже перемагав “Матадор” – у третьому турі 3:1. Та все ж і “Матадор”, і “Переяслав” тоді були інакшими: у перших розпочалася триматчева програшна серія, а другі нею скористалися, щоб вийти до трійки лідерів. У другому колі дем’янчани надолужили втрачене і мало не вхопилися за “срібло”, а переяславці провалилися, здобувши 4 очки у семи матчах, і опустилися на п’яте місце. Цілком можливо, що у Кубку ці команди знову будуть інакшими, до того ж, у одному-єдиному матчі може трапитися будь-що.

Обом потрібно реабілітовуватися за невдалий сезон. “Матадор” мав би боротися за “золото” із “Дніпром”, але ще у першому колі втратив реальні шанси на це. А “Переяслав” спромігся випередити у турнірній таблиці лише “Бурти” та Циблі (Циблівська ТГ) – щось треба пояснювати? Успіх у Кубку дозволить дещо згладити враження від цих результатів. Але спочатку слід принаймні вийти до фіналу.

Нагадаємо, що з оглядом матчів останнього туру групового етапу та турнірною таблицею можна ознайомитися за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору