ЖИТТЯ

На Переяславщині відкрили меморіальну дошку Олександрові Овдієнку, який загинув на війні

У Ташані відкрили меморіальну дошку випускнику-воїну. Він загинув, боронячи Україну.

5 жовтня у Ташані (Ташанська ТГ) на фасаді місцевої гімназії відкрили меморіальну дошку випускнику школи, військовому Олександру Овдієнку, який загинув у російсько-українській війні. Про це повідомили на Facebook-сторінці Ташанської громади, передає Інформатор.

Відкрила збір на меморіальну дошку Овдієнку його однокласниця Аліна Близнюк. А небайдужі жителі громади зібрали необхідну суму. На цій же гімназії раніше вже відкрили пам’ятну дошку Віталію Краснюку. Загалом же під час повномасштабної війни загинуло 9 чоловіків із Ташанської громади, повідомила секретарка Ташанської сільської ради Людмила Білоус.

“Мета цього пам’ятного дня – ще раз нагадати про невинних жертв війни, про безглуздо знищених в результаті бойових дій людей, про жахливі воєнні злочини, злочини проти людяності. Народи повинні були примиритися для того, щоб не допустити повторення подібних подій знову”, – зазначили у дописі.

Олександр Овдієнко загинув 12 липня у Васильківському районі Запорізької області. Йому було 30 років. Призвали на військову службу 24 березня 2022 року. Служив молодшим сержантом, був бойовим медиком 3 механізованого взводу військової частини А 4712. Був нагороджений грамотами від керівництва, мав дві нагороди.

Олександр закінчив Ташанську школу у 2010 році. Мав середню спеціальну освіту, закінчив Бориспільський професійно-технічний навчальний заклад. Був одружений. Мама Олександра померла торік, залишився батько та брат.

“Олександр був добрим і веселим парубком, душею компанії, мав багато друзів, трудолюбивий, хоробрий, вів активний спосіб життя”, – так згадують про загиблого військового.

Нагадаємо, що 4 жовтня захисник із Переяславщини Сергій Мель помер на Донеччині від зупинки серця. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору