ЖИТТЯ

Понад тисячу пиріжків, теплі речі та листівки із Переяслава поїхали на “нуль”: як у місті допомагають захисникам

У Переяславі дорослі та діти допомагають військовим. Готують смаколики та збирають необхідне на фронт.

У Переяславі активно допомагають нашим захисникам. Волонтери, учні, викладачі, місцеві жителі та небайдужі люди організовують збори на різні потреби на фронт для підтримки Збройних сил України. Роблять це створюючи різні ініціативи. Як у місті допомагають наближати перемогу, розповідає Інформатор.

Протягом вересня в Переяславському ліцеї імені Володимира Мономаха тривав збір в підтримку ЗСУ. Учні ліцею та їхні батьки активно долучалися до збору солодощів, чаю, кави, їжі швидкого приготування, продуктів та теплих речей для захисників. 5 жовтня всі зібрані речі та продукти передали волонтерці Інні Марченко, яка доставить допомогу військовим. Також діти намалювали малюнки, виготовили обереги та написали листи підтримки воїнам.

Волонтерський пункт на базі ліцею відкритий щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці із 10:00 до 11:00. В інші дні (крім вихідних) все можна зносити у фойє школи, де є чергові. Контактні телефони: 093-714-17-39 (Ніна Климас), 093-139-26-98, (Людмила Отечко) 095-704-95-99 (Олена Матвієнко).

5 жовтня волонтерки-кухарки із ліцею імені Володимира Мономаха вкотре зібралися у добрій справі та напекли для бійців ЗСУ понад тисячу пиріжків з різними начинками. Смаколики передали волонтерам, які на чолі з Інною Марченко відправилися на Схід. Випічку та іншу провізію, яку знесли небайдужі люди, віддадуть захисникам, які боронять нашу землю на “нулі”.

“Висловлюємо вдячність усім, хто долучився до збору овочів та взяв участь у придбанні продуктів для наших захисників. Зокрема дякуємо керівнику ФГ “Земля Переяславщини” Олександру Яремі, голові Дівичківської громади Олександру Слюсарю, керівництву магазину “Спаська Левада”, Катерині Проказовій, Володимиру Набоку, Галині Пияк та іншим”, – написала одна з волонтерок Олена Матвієнко.

У Переяславській гімназії №3 учні, батьки та вчителі організували збір продуктів харчування, засобів гігієни, патріотичних малюнків, листів та оберегів для військових ЗСУ. Кожен клас долучився до важливої спільної справи. Зібрали 30 посилок підтримки, в які вклали чай, каву, печиво, цукерки. Також додали великий асортимент засобів гігієни: вологі та паперові серветки, різноманітні види мила, засоби для гоління, осушувачі для ніг, креми, зубні пасти та щітки, ліки.

Всі посилки передали військовим у найгарячіші точки завдяки місцевим волонтерам. Також частину посилок відправили випускникам гімназії, які воюють.

“Величезна подяка лідерці Команди Нескорених Ользі Дризі, волонтерці Інні Марченко та голові ГО “Переяслав 4.5.0″ Руслану Стародубу за можливість тримати зв’язок з нашими Захисниками та Захисницями, підтримувати їх”, – написали на сторінці гімназії.

Нагадаємо, що українські війська мають частковий успіх біля Копані та Новопрокопівки на Запоріжжі. Зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Фото: Facebook-сторінки Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха, Переяславської гімназії №3 та Олени Матвієнко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору