Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
8 жовтня у Переяславі зранку було хмарно та прохолодно (9 градусів тепла), але це не завадило традиційним недільним торгам. Домашні овочі помалу зникають з прилавків, відповідно ціни на них значно зростають. Кілограм помідорів зараз коштує від 35 до 100 гривень (минулого тижня були 15-43), огірків – 35-60 (минулого тижня – 35-39). Інформатор розповідає про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні покупців було значно менше ніж зазвичай, порожніми були й деякі прилавки. Цього дня продавали багато курятини по 125-130 гривень за кілограм. Загалом ціни тут не змінилися:
- Сало (1 кг) – 150-220
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Підчеревина (1 кг) – 150-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170
- Ребро свиняче (1 кг) – 170-180
- Ошийок (1 кг) – 180
Із фруктів продавали багато груш, ціна коливається від 25 до 70 гривень за кіло (в залежності від розміру та сорту). Подешевшали на 16 гривень ківі. Вартість інших фруктів залишається сталою, хіба що вибір домашніх зменшився. Ціни такі:
- Апельсини (1 кг) – 70
- Мандарини (1 кг) – 110
- Виноград (1 кг) – 65-80
- Лимони (1 кг) – 70
- Яблука (1 кг) – 16-27
- Ківі (1 кг) – 72
- Персики (1 кг) – 80-92
- Гранати (1 кг) – 35-85
- Хурма (1 кг) – 82
- Грецькі горіхи (1 кг) – 25
З-поміж овочів на “десятку” подорожчав часник. Ціни на інше такі:
- Перець (1 кг) – 10-50
- Перець чилі (1 кг) – 50-70
- Морква (1 кг) – 12-25
- Кріп (пучечок) – 10-15
- Картопля (1 кг) – 3-35
- Цибуля (1 кг) – 15-20
- Фіолетова цибуля (1 кг) – 26
- Капуста (1 кг) – 12-25
- Баклажани (1 кг) – 25-30
- Квасоля (стакан) – 15-20
- Буряки (1 кг) – 10-13
- Кабачки (1 кг) – 10
- Гарбузи (1 кг) – 7-10
- Часник (1 кг) – 100-140
У молочних рядах вистачало всього. Український делікатес молозиво можна було придбати за 150 гривень/кіло. Ціни на інше такі:
- Молоко (1,5 л) – 40-45
- Бринза (1 кг) – 180-200
- Сир (1 кг) – 130-140
- Сир знежирений (1 кг) – 80-100
- Сметана (1 л) – 100-110
- Вершки (1 л) – 160-180
- Масло (1 кг) – 240-280
- Домашні курячі яйця (десяток) – 40-60
Свіжої риби на недільному базарі також вдосталь. Вибір є на будь-який смак і розмір. Ціни такі:
- Судаки (1 кг) – 130-170
- Чищені судаки (1 кг) – 180
- Стейки з товстолоба (1 кг) – 190
- Філе з товстолоба (1 кг) – 200
- Філе з лосося (1 кг) – 700
- Стейки з лосося (1 кг) – 600
- Коропи (1 кг) – 130
- Лящі (1 кг) – 30-45
- Соми (1 кг) – 120-150
- Стейки із сома (1 кг) – 200
- Карасі (1 кг) – 40-60
- Лини (1 кг) – 150
Нагадаємо, що для освітніх закладів Переяславської громади планують закупити 13 тисяч 680 курячих яєць. Скільки на це передбачили грошей, дізнавайтесь тут.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.