ГРОШІ

У Переяславі встановлять пам’ятник Михайлу Сікорському: хто на це виділив кошти

У Переяславі встановлять пам’ятник Михайлу Сікорському. Звідки взяли кошти на його будівництво?

11 жовтня о 12:40 міський голова Переяслава Вячеслав Саулко опублікував на своїй Facebook-сторінці пост у якому пояснив, хто виділив кошти на будівництво пам’ятного знаку Михайлу Сікорському. Про це передає Інформатор.

Вячеслав Саулко написав, що кілька років у Переяславі тривав збір на пам’ятник Михайлу Сікорському на благодійний рахунок та на рахунок громадської організації. Планувалося створення не лише пам’ятника, а й скверу з тротуарними доріжками та ландшафтним дизайном.

“Зараз це не на часі”. Погоджуюся, на часі війна і допомога армії. Це першочергове. Бюджетні кошти, які закладалися на вшанування пам’яті Сікорського ми використовуємо на потреби Сил оборони, зокрема і військових з нашої громади. Ми допомагаємо і будемо допомагати армії фінансовими можливостями міського бюджету”, – зазначив Саулко.

“Разом з меценатами ми вирішили оплатити пам’ятник без залучення коштів громади. Не хочу розповсюджувати хто і скільки, це зараз ні до чого. Ці люди не хочуть, щоб хтось рахував їх кошти і вирішував, куди краще їх витрачати. Зауважу одне, ті хто додавав кошти на пам’ятник Михайлу Івановичу на регулярній основі допомагають армії і роблять свій особистий вклад”, – додав він.

Також Саулко наголосив, що просвітницький центр не зноситимуть, і нікого звідти виганяти не будуть. Зауважив, що ніхто не зазіхає на ту ділянку чи будівлю. А місце є і буде продовженням справи Сікорського, місце розвитку туризму і просвіти.

А з нагоди 100-річчя з Дня народження Героя України Михайла Івановича Сікорського міський голова запрошує приєднатися до вшанування його пам’яті 13 жовтня.

Нагадаємо, що ми розповідали, чи розпочнуться осінні канікули у школах громад Переяславщини. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору