ЖИТТЯ

Чи розпочнуться осінні канікули у школах громад Переяславщини

Чи розпочнуться осінні канікули у громадах Переяславщини? Дізнавався Інформатор.

У школах громад Переяславщини – Переяславській, Студениківській, Дівичківській, Циблівській та Ташанській вирішують чи запроваджувати для учнів осінні канікули. Чи всі діти зможуть піти на відпочинок восени, дізнавалася журналістка Інформатора.

ПЕРЕЯСЛАВСЬКА ГРОМАДА

Петро Ярмоленко, начальник відділу освіти Переяславської міської ради, розповів, що ситуація ще може змінитись, але наразі провели відповідну нараду, адже є певні рекомендації щодо проведення канікул від Київської обласної військової адміністрації.

“Поки дозволяє безпекова і енергетична ситуація будемо проводити навчання, і не проводити осінні канікули так, як у минулому році, а зробимо великі зимові канікули. Для першокласників протягом року передбачені додаткові канікули, як правило, вони проводяться у лютому, але так, як у січні вже будуть канікули, то додаткові для першокласників поставили із 23 по 27 жовтня. Проте все залежить від ситуації”, – зазначив Петро Ярмоленко.

Ярмоленко додав, що зимові канікули, попередньо, якщо нічого не зміниться, триватимуть з 25 грудня 2023 року по 19 січня 2024 року.

Також зауважив, що учні Переяславської початкової школи та ліцею імені Володимира Мономаха, як і планувалося, повернуться до своїх навчальних закладів наприкінці жовтня.

СТУДЕНИКІВСЬКА ГРОМАДА

Олеся Крамаренко, начальниця відділу освіти Студениківської сільської ради, розповіла, що в усіх закладах освіти Студениківської громади, поки що, заплановані осінні канікули. Орієнтовно з 30 жовтня по 6 листопада. Зимові ж канікули, попередньо, плануються із 1 по 15 січня.

ТАШАНСЬКА ГРОМАДА

Пані Наталія головна спеціалістка відділу освіти Ташанської сільської ради, розповіла, що у всіх школах Ташанської громади будуть осінні канікули із 30 жовтня (понеділок) по 3 листопада (п’ятниця).

ЦИБЛІВСЬКА ГРОМАДА

Ольга Хаба, начальниця відділу освіти та культури Циблівської сільської ради, розповіла:

– Не це питання зараз точно відповісти не можу, ми ще думаємо, поки це питання не вирішили, хочемо обговорити із директорами і самі порадитися, як правильніше вчинити. Подивимось, якщо все буде спокійно та тихо, не будуть літати над головами, то можливо, ми продовжимо навчання.

ДІВИЧКІВСЬКА ГРОМАДА

Начальниця відділу освіти Дівичківської сільської ради Наталія Шаблієнко сказала, що керівники поки обговорюють питання щодо осінніх канікул у школах громади та остаточну відповідь ще не готові надати.

Нагадаємо, що ми повідомляли хто та за скільки будував сховище у п’ятій гімназії Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору