ЖИТТЯ

Чи готова Україна до можливих блекаутів взимку: відповів міністр енергетики

Якими можуть бути блекаути взимку? Розповів міністр енергетики.

Україна підготувалася до можливих блекаутів взимку, які можуть стати наслідком російських атак на енергетику. Тому відключення електроенергії не будуть тривалими. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко, передає Інформатор.

“Безумовно, якщо будуть масовані удари, дійсно завдадуть суттєвої шкоди енергосистемі – можливі блекаути. Але ми готуємо все для того, щоб вони мали… Вони й будуть мати короткочасний характер, і для того, щоб максимально швидко відновлювати”, – процитувала Германа Галущенка “Економічна правда”.

За словами міністра, зараз проводяться тренування для підготовки “до будь-яких рішень”. “Будемо по ходу реагувати й приймати рішення”, – сказав глава Міненерго.

Нагадаємо, що днями ми запитували у жителів Переяслава, чи готуються вони до блекаутів. Відеосюжет дивіться за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору