ЖИТТЯ

На Київщині вночі 23 жовтня працювала ППО: росіяни атакували дронами

Росіяни атакували Україну з повітря. На Київщині працювала ППО.

Вночі 23 жовтня російські війська атакували територію України з повітря. Випустили 13 БпЛА Shahed-136/131, 1 керовану авіаційну ракету Х-59, 1 ударний БпЛА (тип не встановили). Всі їх збили сили ППО. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Шахедами” противник атакував із півдня (мис Чауда, Крим), спрямував їх у різних напрямках – південні, східні та центральні регіони України, по маршруту слідування ударних БплА працювала протиповітряна оборона. Ракету Х-59 застосовано із літака Су-34 з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, безпілотник не встановленого типу імовірно був запущений з північного кордону”, – йдеться у повідомленні ПС.

У Київській області цієї ночі також працювала ППО, зафіксували БпЛА. “На території області влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Інформація про постраждалих та падіння уламків не надходила. Оперативні групи продовжують працювати над виявленням можливих пошкоджень”, – повідомив голова Київської обласної військової адміністрацій Руслан Кравченко.

А що у інших регіонах?

Російські окупанти цієї ночі атакували Одещину ударними безпілотниками. Сили ППО знищили в небі девʼять “шахедів”, розповів очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер. В Одеському районі уламки одного з дронів пошкодили дах складу припортової інфраструктури. На місці спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно загасили. Постраждалих немає.

На Дніпропетровщині ніч минула без ворожих атак. А під ранок ворог спрямував на регіон ракету. Її знищили оборонці з Повітряного командування “Схід”, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, якого цитує пресслужба облдержадміністрації, розповів про ворожу атаку в області, не вказавши деталей. Лише зазначив, що працювали сили ППО і немає відомостей щодо постраждалих або пошкодження майна.

Нагадаємо, що 21 вересня росіяни атакували територію України 43 ракетами. Про наслідки – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору