ЖИТТЯ

“Війна забирає найкращих”: у Переяславі попрощалися із захисником Сергієм Стратієнком

У Переяславі попрощались із захисником Сергієм Стратієнком. Він загинув на війні.

26 жовтня у Переяславі на території Храму Вознесіння Христового попрощались із захисником Збройних сил України Сергієм Стратієнком із Переяслава. Йому було 34 роки. Загинув 18 жовтня 2023 року, під час виконання бойового завдання в районі міста Красногорівка Донецької області. Поховали воїна на Андрушівському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні до храму пам’ять загиблого прийшли вшанувати понад пів сотні людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі та представники міської влади. Близько години священники ПЦУ проводили літургію. Під гіркий плач рідних, за звичаєм шану загиблому захиснику віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього делегація вирушила через центральну площу міста на цвинтар.

Дорогою все на мить завмирало, перехожі зупинялися, виходили із автомобілів та магазинів, вклонялися та ставали на коліна, аби віддати шану воїну.

Знайома Сергія Наталія розповіла, що тісно з ним не спілкувалася, проте знала його, як хорошого чоловіка: “Я ніколи не могла подумати, що мені доведеться бути на такому похороні, у людини, яку я знала, який захищав мене і всіх нас. Він трудився, допомагав рідним, ніколи не чула від нього поганих слів, був спокійним та виваженим. Це правда, що війна забирає найкращих, кожного разу тяжко стримувати сльози”.

Сергія Стратієнка мобілізували на службу в липні 2023 року. Він служив стрільцем помічником гранатометника. У нього залишилась дружина та маленька донька.

Нагадаємо, що 22 жовтня у Переяславі попрощалися із Володимиром Поліщуком, який загинув на Донеччині. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору