ЖИТТЯ

У Переяславі попрощалися із Володимиром Поліщуком: він загинув на Донеччині

У Переяславі попрощались із захисником Володимиром Поліщуком. Він загинув на війні.

22 жовтня у Переяславі попрощались із захисником Володимиром Поліщуком. Він загинув 15 жовтня біля населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району, що на Донеччині, отримавши бойове кульове поранення під час ворожого штурму. Йому було 48 років. Поховали воїна на Підварському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні у храмі святих апостолів Петра і Павла в Переяславі священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого переяславця вшанували близько двохсот людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. Рідні та друзі гірко оплакували військового. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила на Підварське кладовище.

Вже на цвинтарі міський голова Переяслава Вячеслав Саулко висловив щирі співчуття рідним загиблого: “Вкотре страшна біда й велике горе прийшло на нашу землю. Ми сьогодні, в останні хвилини прощаємося з нашим земляком, з нашим воїном. Людиною, воістину янголом, яка віддала найдорожче, що в нього було – своє життя. Я не знаю де знайти ті слова скорботи, щоби виразити ту велику біль дорогим, близьким, батькам, дружині, дітям, усім тим, хто разом жив, або знав Володимира. Ваш син, батько, чоловік – загинув як Герой”.

Сусідка загиблого поділилася спогадами: “Він був позитивною, світлою та дуже доброю людиною. Хороший хазяїн, батько та сім’янин. Світла людина, таких дуже мало… Ніколи не пройде повз, завжди привітається. З перших днів війни пішов у територіальну оборону. Будемо пам’ятати і знати, що такі люди з нами. Герої не вмирають!”

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько вручив Державний прапор України рідним загиблого. Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь воїнові. Присутні заспівали Гімн України. До могили загиблого безперервно зносили квіти.

Володимир Поліщук народився 18 березня 1975 року. Його призвали на службу 20 березня 2023 року. Служив кулеметником 2 стрілецького відділення стрілецької роти. У нього залишилась дружина, двоє дітей та онуки.

Нагадаємо, що 13 жовтня на війні під час артилерійського обстрілу загинув Володимир Гордієнко із Переяславщини. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору