ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік незаконно виловив 138 карасів та 3 плітки: його судили

На Переяславщині чоловік незаконно виловлював рибу. Як його покарав суд?

У квітні цього року на березі Дніпра на території Циблівської громади працівники водної поліції виявили чоловіка, який незаконно виловлював рибу сітками. Він стверджував, що хотів допомоги Збройним силам України. Загалом виловив 138 карасів та 3 плітки, чим завдав збитків державі на 222 тисячі 879 гривень. 18 жовтня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Суд встановив, що чоловік зранку 24 квітня прибув до річки Дніпро та, відійшовши від берега, встановив дві мисинові риболовні сітки всупереч встановленій забороні на вилов водних біоресурсів (нерест з 1 квітня по 10 червня). Зранку 25 квітня дістав сітки вже із виловленою рибою. Через кілька хвилин його затримали працівники водної поліції.

Обвинувачений під час судового засідання визнав вину, у скоєному зізнався, просив суворо не карати, оскільки має певні проблеми зі здоров’ям. Зазначив, що його попросили допомогти військовослужбовці ЗСУ та передати їм трохи риби. Обставинами, які пом’якшують покарання, cуд визнав щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину. Покарання у вигляді штрафу суд вважає неможливим, зважаючи на його розмір та ту обставину, що обвинувачений не працює, має незначний дохід.

Тож суд визнав винним чоловіка у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду) та призначив покарання у вигляді обмеження волі на 2 роки. Однак звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік, оскільки вважає можливим його перевиховання без ізоляції від суспільства. Також порушник має покрити державі витрати за проведення судової інженерно-екологічної експертизи у сумі 1 тисяча 911 гривень 84 копійок.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що 25 жовтня на Переяславщині чоловік збрехав поліції, що його побили та забрали гроші. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору