ЖИТТЯ

Вночі 29 жовтня Україна перейде на зимовий час: куди потрібно переводити годинники

Україна переходить на зимовий час. Стрілки потрібно перевести на годину назад.

У ніч із суботи на неділю, 29 жовтня о 4:00, українці переходять на зимовий час. Тобто необхідно перевести стрілки годинників на одну годину назад. Таким чином наступна доба збільшиться на годину. У сучасних гаджетах час зміниться автоматично, не потрібно робити цього власноруч. Про це повідомляє Інформатор.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 “Про порядок обчислення часу на території України”. Вперше ж перевели годинники в країні ще за часів СРСР у 1981 році. Тоді таким чином намагалися економити електроенергію. Переведення годинників на зимовий і літній час здійснюється майже сорок років – в останню неділю жовтня і в останню неділю березня.

Першим ідейником переведення годинників став Бенджамін Франклін, один із батьків-засновників США. Він опублікував свою ідею економії часу в 1784 році, але подейкують, що Франклін зробив це жартома. Осучаснений перехід часу запропонував майже через сто років інший діяч – етимолог Джордж Вернон Хадсон.

Нагадаємо, що у Переяславі відділ міграційної служби надає перелік адміністративних послуг. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору