ЖИТТЯ

У Переяславі під час негоди змаганнями закрили судномодельний сезон

У Переяславі провели судномодельні змагання вітрильних яхт. Які результати?

У суботу, 28 жовтня, в затоці Дніпра у Переяславі відбулися судномодельні змагання вітрильних яхт “Переяславські вітрила-2023”. Участь взяли команди судномодельного гуртка Яготинського будинку дитячої та юнацької творчості, гуртка “Крейсерський яхтинг” місцевого клубу моряків, судномодельного гуртка Центру творчості дітей та юнацтва Київщини, що працює на базі Циблівського ліцею, та збірна судномоделістів Переяслава. Про це на сайті міської ради повідомив керівник команди судномоделістів Переяслава, передає Інформатор.

Старти моделей проходили на відкритій воді, попри різкий поривчастий вітер. Першими на дистанцію вийшли моделі вітрильних  яхт “прямоходів”. Кожен капітан мав здійснити три спроби стартів. Завданням було пройти найточніше маршрут та потрапити в обмежені буями ворота, щоб отримати найвищий бал. Загалом у цьому класі моделей було 12 спортсменів. Перше місце посів Олексій Дубик (Циблівський ліцей), друге – Владислав Мормель (клуб юних моряків), а третє – Сергій Талалаєв (КЮМ).

Наступними на дистанцію вийшли спортсмени-юніори на радіокерованих моделях яхт. Завчасно на моделях встановили штормові вітрила, проводили перегони на швидкість проходження трикутної дистанції. На старті було 6 моделей яхт. Перше місце здобула Марина Горбаченко (КЮМ), друге – Ілля Корзун (команда судномоделістів Переяслава), а третє – Ярина Андрусенко та Поліна Бобир (Яготин).

Завершували змагання 5 дорослих спортсмени на радіокерованих яхтах. Перше місце посів Володимир Горбаченко, друге – Ігор Денисюк, а третє – Олександр Зражевський.

У командному заліку перемогла команда гуртка “Крейсерський яхтинг” місцевого клубу моряків. Другою стала команда судномодельного гуртка Центру творчості дітей та юнацтва Київщини, а третьою – команда судномодельного гуртка Яготинського будинку дитячої та юнацької творчості.

Усі переможці й призери отримали дипломи та медалі, команди-переможці – кубки. Цими змаганнями завершили вітрильний судномодельний сезон 2023 року. Для судномоделістів Переяслава цей сезон був досить вдалим. Команда міста здобула срібні нагороди чемпіонату України та бронзові нагороди Кубку України із судномодельного спорту (радіокеровані вітрильні яхти).

Нагадаємо, що 28 жовтня у Переяславі на гирьовому турнірі найкращими стали спортсмени із Полтавщини. Деталі – тут.

Фото: сайт міської ради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору