ЖИТТЯ

“Укрпошта” презентувала поштовий блок, присвячений залізничникам

“Укрпошта” випустила новий поштовий блок. Що про це відомо?

До Дня залізничника, який відзначатимуть 4 листопада, “Укрпошта” презентує поштовий блок “Героїчні професії. Залізні люди”. Випуск присвятили людям різних спеціальностей, які сміливо та самовіддано працюють задля Перемоги нашої країни. Серія розпочалася у 2023 році поштовим блоком “Воїни світла. Воїни добра” і продовжується випуском “Залізні люди”, його адресували героїчній роботі українських залізничників. Про це повідомили на сайті “Укрпошти”, передає Інформатор.

  • Тираж — 150 тисяч примірників
  • Номінал — W (1,5 $)

Придбати поштовий випуск можна з 1 листопада у відділеннях поштового зв’язку, а також у філателістичному магазині Укрпошти. Художник поштового блоку, конверта “Перший день” та картки – Віктор Грудаков.

Блок складається з двох марок “Евакуаційний потяг. Херсон →” та “→ Львів. Евакуаційний потяг”, який розповідає історію справжнього героїзму та стійкості залізничників. 3 травня 2023 року росіяни впродовж дня завдавали масованих обстрілів по цивільному населенню Херсона, а після обіду обстріляли залізничний вокзал, поціливши у вагон. Попри небезпеку, хаос і повітряну тривогу залізничники діяли злагоджено та професійно: відчепили охоплений полум’ям вагон, надали медичну допомогу пораненому провіднику та швидко здійснили посадку пасажирів до вцілілих вагонів. Потяг №109 Херсон-Львів вирушив зі станції Херсон із затримкою на 14 хвилин, а вже 4 травня за графіком прибув до Львова.

“Війна поставила перед кожною великою компанією ряд викликів. “Укрзалізниця” довела, що здатна впоратися з найтяжчими з них, ставши невід’ємною складовою для повноцінного функціонування нашої країни. Пишаюся, що “Укрпошта” та “Укрзалізниця” є міцним тандемом, який працює проти ворога та задля спільної Перемоги. Попри непрості для країни часи “Укрзалізниця” створює унікальні проєкти, розвиває й покращує свій сервіс, запускає нові міжнародні маршрути. Вірю, що скоро потяги вирушать до Донецька, Маріуполя, Сімферополя, Луганська та інших тимчасово окупованих міст нашої країни”, – прокоментував генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що 1 листопада до Переяслава приїздив Руслан Горовий. Про що він розповідав, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору