ЖИТТЯ

Повітряна атака в ніч на 11 листопада: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Із 19:00 10 по 03:00 11 листопада російські війська атакували територію України з повітря. Випустили 31 ударний БпЛА Shahed-136/131 із трьох напрямків – Приморсько-Ахтарськ, Курськ та мис Чауда – ТОТ Крим, 1 керовану авіаційну ракету Х-31 – з акваторії Чорного моря, протикорабельну ракету П-800 “Онікс” – з окупованого Криму, зенітну керовану ракету С-300 – з Бєлгородської народної республіки. Сили ППО збили 19 дронів. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Більшість ударних БпЛА противник спрямував по прифронтових областях. Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Київській областях.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що в регіоні відпрацювала ППО: “Силами та засобами ППО усі повітряні цілі були уражені на підступах до Києва. За попередніми даними, в самій столиці без жертв та руйнувань. Існує велика ймовірність, що ворог таким чином перевіряє систему ППО Києва”.

На Дніпропетровщині п’ять дронів вдалося збити – у Павлоградському, Кам’янському, Дніпровському та Криворізькому районах: “Два “шахеди” поцілили по будівлі. Є руйнування. Виникла пожежа, яку рятувальники приборкали. Двічі агресор цілив по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Зробив понад півдесятка пострілів з важкої артилерії. Люди не постраждали”, – повідомив керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

По Одеському району ракетами ударили двічі. Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що окупанти поцілили по дачному кооперативу. Постраждало троє людей, 96-річна жінка госпіталізована, стан стабільний. Також є влучання у припортову інфраструктуру, люди не постраждали: “Після ракет терористи запустили ударні БпЛА. Сили ППО збили чотири дрони, проте відбулось влучання по будівлях, що не використовувались, поранених немає”.

На Харківщині ворог з мінометів обстріляв с. Вовчанські Хутори Чугуївського району, пошкоджено приватний будинок. Обійшлось без постраждалих. Про це повідомив, очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов: “Ворог завдав ударів за допомогою БПЛА типу “Шахед” по населених пунктах Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів. У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено 2-х поверхову адміністративну будівлю цивільного підприємства. У Куп’янську пошкоджено щонайменше 2 приватні будинки, сталися пожеж. Внаслідок удару “Шахедом” по смт. Солоницівка Харківського району пошкоджено заклад освіти та недіючий виробничий об’єкт”.

Нагадаємо, що уночі 10 листопада на Київщині працювала ППО. Деталі – тут.

Фото: Telegram-канал Очільника Одеської ОВА Олега Кіпера

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору