ЖИТТЯ

Повітряні тривоги стали довшими: із чим це пов’язано

Повітряні тривоги стали довшими. У зв’язку з чим?

Росіяни наразі відпрацьовують дозаправлення в повітрі своїх літаків, через це повітряні тривоги стали тривати по 2,5-3 години. Про це 10 листопада в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Інформатор.

Раніше російські винищувачі МіГ злітали приблизно на 20 хвилин, пілоти відпрацьовували зліт та посадку, тренувальні польоти передовсім. Також тривоги були півторагодинні – час, за який МіГ-31 відпрацьовує пальне, тобто літає, поки не витратить усе і повертається на базу.

“Ми десь із пів року й більше бачили тривоги по півтори години. Зараз ворог вдався до інших завдань, які ставить перед собою. Це відпрацювання дозаправки в повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГа зростає фактично удвічі. Зараз протяжність тривог більше 2,5 годин”, – сказав Юрій Ігнат.

Додав, що в МіГ-31 є різні модифікації. До прикладу, МіГ-31БМ не може нести ракети “Кинджал”. Такі літаки розташовані у Криму, зокрема в “Бельбеку”. Ворог використовує їх для інших засобів повітряного нападу. “МіГ-31К безумовно несе загрозу, особливо, коли є інформація, що на борту може бути ракети “Кинджал”, — пояснив Ігнат.

Нагадаємо, що в ніч на 11 листопада росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору