Суп із сочевиці – корисний та поживний. Спробуйте приготувати.
Поживна сочевиця з приємним смаком рідко використовується в домашній кухні. Багато людей не здогадуються про корисні властивості цієї культури. Сочевиця прекрасно поєднується з м’ясом та іншими овочами, хороша на гарнір і як крупа для супу. Сочевичний суп одночасно легкий і ситний, у ньому зберігаються всі корисні властивості бобових. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 стакан сочевиці
- 1 цибулина
- 2 моркви
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. л. меленого кмину
- 1 ч. л. каррі
- три помідори
- пів лимона
Приготування:
- Цибулю дрібно наріжте, моркву очистіть і натріть, додайте все в каструлю з маслом та обсмажте до золотистого кольору.
- Додайте часник, кмин, порошок каррі та тушкуйте кілька хвилин.
- Всипте нарізані кубиком помідори. Залийте овочі літром води і додайте сочевицю.
- Доведіть до кипіння, трохи зменшіть вогонь і залиште суп на пів години під закритою кришкою.
- Кілька склянок супу подрібніть в блендері і влийте назад в каструлю.
- Додайте нарізану зелень, вичавіть сік лимона. Залиште суп настоятися 10 хвилин і подавайте до столу.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.