ГРОШІ

У Дівичках купують трактор, а у Студениках – сітілайти: на що витрачають гроші сільські громади Переяславщини

На що витрачають гроші у сільських громадах Переяславщини? Досліджує Інформатор.

Інформатор віднедавна активніше почав звертати увагу на тендери, які проводять у сільських громадах Переяславщини. Зокрема, 10 листопада ми опублікували велике дослідження про витрати громад за останній час на капітальні ремонти. З того часу Студениківська та Дівичківська громади оголосили про ще кілька тендерних процедур. Розповідаємо про них детальніше.

9 листопада виконавчий комітет Студениківської сільської ради оголосив тендер на встановлення та впровадження системи відеоспостереження у Студениках на вулицях Переяславській та Корзуна, у Строкові на вулиці Центральній, у Соснові на вулиці Центральній, у Козлові на вулиці Польовій, у Переяславському на вулицях Переяславській та Привокзальній. Для цього знадобиться 7 камер та 1 відеореєстратор. Передбачили на це 250 тисяч гривень. Торги триватимуть до 17 листопада. Переможець повинен буде надати послугу до кінця року.

Ще 253 тисячі 183 гривні 80 копійок Студениківський виконавчий комітет планує витратити на встановлення системи пожежної сигналізації, системи керування евакуюванням у приміщенні дитячого садочка у Пристромах. Прийом тендерних пропозицій триватиме із 13 до 21 листопада. Переможець торгів повинен буде надати послугу до кінця року.

Раніше ми повідомляли, що Студениківська сільська рада 25 жовтня придбала 12 сітілайтів за 588 тисяч 120 гривень. Планувала ж витратити на це до 624 тисяч гривень. До 20 грудня їх має поставити ТОВ “ФОРМАТ ГРУПП” із Києва. 14 листопада вона оголосила ще один тендер на придбання двох сітілайтів за щонайбільше 110 тисяч гривень. Прийом пропозицій триватиме до 22 листопада. А переможець повинен буде їх поставити до 20 грудня.

КП “ЖКГ Дівичківської сільської ради” 15 листопада почало тендерну процедуру на придбання трактора Mahindra 9500 з навісним обладнанням (відвал з гідроповоротом) або еквівалента. Передбачило на це 1 мільйон 220 тисяч гривень. Після 23 листопада мають визначити переможця. Він повинен буде поставити техніку у Стовп’яги до 20 грудня.

Нагадаємо, що в Переяславі витратять понад 200 тисяч гривень на саджанці дерев. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Цей матеріал підготовано завдяки ресурсу zakupivli.pro

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору