ЖИТТЯ

У Переяславі будинок художньої творчості відзначив 40-річчя благодійними концертом та виставкою

У Переяславі провели благодійний концерт з нагоди 40-річчя будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Як це було?

16 листопада у Переяславі провели благодійний концерт “Квітуй на славу України, талантів молодих перлина!” з нагоди 40-річчя будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Також представили виставку-продаж робіт вихованців гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Зароблені кошти спрямують на підтримку воїнів-земляків у ЗСУ. На це дійство прийшло близько 100 людей. Про це повідомляє Інформатор.

На початку присутні переглянули фото із архіву Переяславського БХТДЮМ. Вихованка гуртка “Міська рада дітей Переяслава”, учасниця всеукраїнського конкурсу “За нашу свободу” Марта Степанковська презентувала власний вірш “Діти війни ХХІ століття”. Ведучі нагадали, що війна й надалі забирає захисників, серед яких – колишній вихованець закладу Валерій Сахно та ще 85 земляків із Переяславщини. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

З вітальним словом виступив начальник відділу освіти Переяслава Петро Ярмоленко. “У період війни, ми не відзначаємо ювілеї закладів, не даруємо подарунки від влади, як це зазвичай прийнято. Але не помітити 40-річний ювілей будинку художньої творчості було б неможливо. Тим більше, що сьогодні ми не відзначаємо його, ми проводимо благодійний захід. Цей заклад, я можу з упевненістю сказати, є одним з найкращих у Київській області та, мабуть, і в усій Україні. Тисячі випускників вийшло із цього прекрасного закладу. Цей заклад – осередок доброго, розумного, вічного. Це про БХТ”.

Заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко та секретарка міської ради Лідія Оверчук вручили вітальну грамоту директорці будинку художньої творчості Ніні Товкун. Після цього присутні зіграли в гру “Знайомі незнайомці”, у якій на слайдах були представлені старі фото викладачів закладу, а гості мали відгадати, хто зображений на світлині.

Педагоги та працівники закладу влаштували “патріот-дефіле” у вишиванках. На концерті виступили акробатично-хореографічна студія “Фантазія”, студія сучасного танцю “Шоколад”, вихованці студії бального танцю “Dance Life”, вокальна студія “Акорд” та інші.

До слова запросили Ніну Товкун. “Сьогодні у нас ювілей, але ми не можемо його святкувати, ми його відзначаємо своїми патріотичними справами та ініціативами. 40 років – це шлях, який пройшов наш педагогічний та дитячий колективи. Цього дня ми всі разом із вами чекаємо перемоги і зробимо День позашкільника великий, грандіозний, на площі нашого міста”.

Голова міської організації профспілки працівників освіти і науки Анелія Ковальська вручила подяки та грамоти директорці БХТДЮМ Ніні Товкун, її заступниці Ірині Омельяненко та голові профспілкової організації Тетяні Буторіній. Від себе особисто подарувала портативну зарядку та ліхтар, якими зможуть користуватися працівники та діти закладу у разі відключення світла.

Вихованці БХТ за цей рік підготували 80 творчих робіт, презентувавши їх у 18 обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Лише за останні 10 років діяльності гуртківці взяли участь у понад 400 міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах. Підготували 2 тисячі 495 творчих робіт, які здобули 897 перемог. Педагоги БХТ презентували свої надбання у 96 фахових конкурсах, здобувши більше 50 перемог.

Серед найвагоміших досягнень – перше місце у всеукраїнському конкурсі-огляді соціально-педагогічних виховних систем позашкільних навчальних закладів України, звання “Флагман позашкільної освіти України” відкритого рейтингу якості позашкільної освіти “Золота кагорта позашкільників”, перше місце та золотий сертифікат всеукраїнського конкурсу по рейтингу навчальних закладів по роботі з обдарованими дітьми “Школа джерело талантів”.

Виступає Анелія Ковальська

Педагоги та працівники закладу влаштували “патріот-дефіле” у вишиванках

Було багато красивих виступів

Свої виступи дарували вихованці Переяславського будинку художньої творчості, юнацтва та молоді

З вітальним словом виступила директорка БХТДЮМ Ніна Товкун

Гроші, які зібрали на концерті, передадуть ЗСУ

Нагадаємо, що у Переяславі визначать найкращі саморобні новорічні прикраси. Як взяти участь у конкурсі, дізнавайтесь за посиланням.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору