ЖИТТЯ

Збірна України з футболу спробує перемогти Італію та вийти на Євро-2024: де дивитися матч та що ще варто знати

Україна зіграє з Італією за вихід на Євро-2024. Що треба знати про футбольний матч року?

У понеділок, 20 листопада, збірна України з футболу може кваліфікуватися на чемпіонат Європи 2024 року. Для цього їй потрібно в останньому (десятому) турі відбіркового етапу перемогти збірну Італії. Умовно домашній матч відбудеться у німецькому Леверкузені на стадіоні “БайАрена” (в Україні через війну міжнародні ігри не проводяться), початок – о 21:45. Про це повідомляє Інформатор.

Яка зараз турнірна ситуація?

Перед останнім туром точно відомо, що збірна Англії кваліфікувалася на Євро з першого місця. Після семи матчів вона має 19 очок – 6 перемог та 1 нічия (з Україною 1:1). Друге прохідне місце посяде або Італія, або Україна. Зараз у обох команд по 13 очок (4 перемоги, 1 нічия, 2 поразки), але Італія розміщується вище у турнірній таблиці, оскільки у першій особистій зустрічі у групі здобула над Україною перемогу 2:1. Тож тепер нашій збірній неодмінно потрібно вигравати, нічия залишить її на третьому місці. Щоправда, із третього місця вона матиме змогу потрапити до плей-оф відбору через Лігу Націй, але про це наразі думати зарано.

Хто підходить до матчу в кращому стані?

У листопадовому “вікні збірних” Італія вдома вже провела матч у відбірковій групі проти Північної Македонії. Здобула перемогу 5:2. Україна в цей час не мала офіційних поєдинків, тому провела закриту товариську гру проти гданської “Лехії”. Завдяки голам Олександра Піхальонка та Єгора Назарини виграла 2:0.

Із важливих футболістів з Італією не зможе зіграти лише Андрій Ярмоленко, який зараз травмований. Натомість, інші українські гравці перебувають у чудових кондиціях.

“Зінченко нещодавно провів найкращий матч у сезоні й забив красень-гол в АПЛ, Миколенко відзначився у двох поєдинках поспіль і шикарно проявив себе на тлі топ-суперників, а Довбик за показником гол+пас у Ла Лізі йде на рівні з Беллінгемом. Не в останню чергу – завдяки Циганкову.

Судаков перфомансом з “Барселоною” ледь не гарантовано продав себе у топ-клуб. Мудрик видав шедевр з “Арсеналом” і допоміг “Челсі” закамбечити з “Манчестер Сіті”, Трубін феєрить за “Бенфіку” в ЛЧ, а Забарний – безумовно основний в “Борнмуті”. Дебютним голом в Лізі Європи відзначився і центрбек Таловєров з австрійського ЛАСКа. Навіть у Сидорчука, Русина, Сікана й Піхальонка видався результативний місяць”, – написали в анонсі матчу на сайті Футбол24.

У збірній Італії значно більше кадрових проблем. Однак це не змінює того факту, що вона залишається однією з найсильніших футбольних націй у світі. Тож і в матчі з Україною буде фаворитом. Букмекери кажуть, що Україна є андердогом: коефіцієнт на перемогу команди Сергія Реброва становить 4,45, тоді як успіх “Скуадри Адзурри” оцінюється в 1,84. На нічию можна поставити за 3,85 (чим більший коефіцієнт, тим менше шансів на такий результат).

Де дивитися?

Глядачі ТБ зможуть побачити пряму трансляцію на регіональних каналах “Суспільного”. Для інтернет-користувачів гру в прямому ефірі покаже ОТТ-платформа Megogo. Перед та після матчу обидва транслятори запропонують глядачам аналітичні студії.

Нагадаємо, що у Великій Каратулі днями провели турнір із мініфутболу та зібрали гроші на ЗСУ. Деталі – за посиланням.

Підготував Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору