ЖИТТЯ

Рятувальники приїхали до школярів на Переяславщині на “супермобілі”: що це таке

На Переяславщині до школярів рятувальники привезли мобільний клас безпеки. Що це та навіщо він потрібний?

22 листопада рятувальники провели зустріч з учнями Студениківського ліцею (Студениківська ТГ). До них вони приїхали з мобільним класом безпеки. Про це повідомили на сайті Головного управління ДСНС України у Київській області, передає Інформатор.

Провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня розповів Інформатору, що мобільний клас безпеки подарували Головному управлінню європейські партнери ДСНС. Це – автомобіль, який обладнаний засобами для роз’яснення роботи щодо безпеки життєдіяльності.

Навчатися правилам безпеки у такому “класі” діти можуть у найвіддаленіших населених пунктах регіону, адже “супермобіль” їздить до різних навчальних закладів Київської області. У такому безпековому просторі на колесах діти вивчають інформацію та ознайомлюються із предметами про мінну та пожежну безпеку, домедичну допомогу та правила дорожнього руху.

Цього дня рятувальники провели для дітей лекції із залученням інтерактивних інструментів та форматів: загасили умовну пожежу, “користувалися” вогнегасником, в’язали рятувальні вузли та долали смугу перешкод, також переглядали мультфільми про безпеку.

Нагадаємо, що рятувальники проводять для дітей на Переяславщині уроки безпеки. Деталі – тут.

Фото: ГУ ДСНС у Київській області

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору