ГРОШІ

Нацбанк випустив 5-гривневу монету з драконом, присвячену ЗСУ

Національний банк України випустив нову монету “Рік Дракона”. Що про це відомо?

24 листопада Національний банк України ввів в обіг нову пам’ятну монету “Рік Дракона” із зображенням символу 2024 року. Вона присвячена Збройним Силам України. Про це повідомили у пресслужбі НБУ, передає Інформатор.

На реверсі монети в центрі зображено стилізований символ східного календаря 2024 року – дракона. Праворуч на драконі – шеврон Збройних Сил України, як символ відваги та сили наших захисників. На аверсі по колу зображені 12 символів східного календаря, в центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона. Дизайн монети створила художниця Марина Куц, скульптор – Володимир Дем’яненко.

Номінал пам’ятної монети – 5 гривень. Тираж – 80 тисяч штук у сувенірній упаковці. Придбати пам’ятну монету “Рік Дракона” можна вже від сьогодні в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

“Величезну увагу ми приділяємо карбуванню в пам’ятних монетах та медалях подій цього історичного для країни часу та подвигу наших захисників і захисниць. Для нас 2024-й – це передусім рік продовження боротьби, героїзму та мужності наших воїнів, які зустрінуть його на фронті, захищаючи Україну”, – написали у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно Нацбанк випустив нову 10-гривневу монету. Більше про неї – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору