ЖИТТЯ

На Київщині усувають аварійні відключення світла, які сталися через негоду

ДТЕК усуває аварійні відключення світла. Які прогнози?

ДТЕК Київські регіональні електромережі усуває аварійні відключення світла, що сталися внаслідок негоди на Київщині. Через сильний снігопад в ніч із 26 на 27 листопада та посилення вітру до 25 метрів за секунду станом на 9:00 знеструмлені 44 повітряні лінії та 1033 трансформаторні підстанції. Без світла опинилися 40 тисяч помешкань. Про це повідомили на Facebook-сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі, передає Інформатор.

Наголосили, що негода може призвести до нових аварійних відключень світла в регіоні. Синоптики прогнозують ускладнення погодних умов протягом дня 27 листопада: приріст снігового покриву до 30 см (у південних та східних районах області до 50 см), вітер до 25 м/с, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. У таких умовах на відновлення електропостачання може знадобитись трохи більше часу, зазначили фахівці.

У ДТЕК нагадали правила безпеки під час негоди:

  • під час сильного вітру потрібно уникати перебування біля ліній електропередачі;
  • при виявленні обірваних ліній не підходити ближче ніж 8-12 метрів, ні в якому разі не торкатися оголених дротів та одразу повідомити про це компанію;
  • якщо зникло світло, не намагайтеся проводити ремонт самостійно. У випадку, коли світло зникло у квартирі або будинку, зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо немає світла на всій вулиці, зверніться до фахівців ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Куди звертатися:

Нагадаємо, що через негоду навчальні заклади Переяславської громади із 27 листопада працюють дистанційно. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору