ЖИТТЯ

Півтора року триває слідство ДТП у Переяславі: один водій був п’яний, іншого госпіталізували

У Переяславі півтора року тому сталася ДТП, один водій зазнав травм. Слідство й досі триває.

7 березня 2022 року близько 18:00 у Переяславі на вулиці Шкільній сталась ДТП між автомобілями Volkswagen Passat b3 та Volkswagen Passat b6. Слідство цієї справи триває півтора року. Денис Корзун, який постраждав у цій аварії, нещодавно звернувся до редакції Інформатора, аби висвітлити цю подію та надати їй певного розголосу, оскільки вважає, що її хочуть “зам’яти”.

Денис Корзун розповів, що їхав автомобілем Volkswagen Passat b3 Шкільною у бік ліцею “Патріот”, повертав ліворуч у бік “Даринку”, увімкнувши світловий покажчик “поворот ліворуч”. У цей час водій на Volkswagen Passat b6 їхав позаду, потім виїхав на зустрічну смугу та в’їхав у лівий бік Volkswagen Passat b3.

Після зіткнення, за словами Дениса Корзуна, водій Volkswagen Passat b6 вибіг з автівки і зник з місця ДТП. Згодом правоохоронці розшукали його неподалік. На місце події приїхали “швидка” та рятувальники. Дениса Корзуна деблокували з автомобіля та госпіталізували до переяславської лікарні. Як він розповів, у нього був зламаний таз та забій голови, близько пів року лікувався, півтора місяця взагалі не міг ходити.

“Тоді поліція не хотіла, аби мій товариш, який приїхав на місце аварії, знімав на відео, як у водія фіксували ступінь сп’яніння через “Драгер”. Правоохоронці з місця ДТП поїхали першими, йому нічого не сказали. Друг їздив і шукав їх по місту, знайшов біля райвідділу і зняв на відео, як його “задували”. Пристрій показав 1.01 проміле (легке сп’яніння – ред.). У лікарню до мене той водій приходив кілька разів, говорив, що бачив, як я повертав, і думав, що встигне проїхати. Казав, що все буде добре: “Ми заплатимо і про все домовимось”. А потім зник, і тепер тільки вітається по дорозі, коли їздить”, – сказав Денис Корзун.

Відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Корзун вважає, що матеріали справи склали неправильно, оскільки його покази не брали до уваги, а тільки іншого водія: “У мене були зауваження до слідчого експерименту, але слідчий сказав, що це неважливо. Зараз виявляється, що все те було важливо”. Додав, що колишній начальник слідчого відділу спершу взагалі закрив справу “через відсутність складу злочину”. Потім родина Дениса найняла адвокатів, які домоглися того, що ту постанову скасували. Слідство й досі триває, але тепер у Бориспільському відділі, а не в Переяславі. А сам постраждалий не розуміє, коли його кривдник отримає покарання.

“Як тільки аварія сталась поліціянти відразу почали “петлять”, у нього навіть права не забрали, він і досі їздить. Автівку, якою у мене в’їхав, він тільки забрав з ремонту, бо до цього також п’яний десь на Солонцях в’їхав у паркан. Моє авто ремонту не підлягало взагалі. Очевидців, яких вказали у справі, насправді там навіть не було. Ми потім телефонували до них і запитували, де вони були тоді. Відповідали, що на роботі і не знають нічого про це, тобто просто своїх знайомих вписали”, – резюмував Денис Корзун.

Інформатор звернувся до слідчого відділення відділу поліції №1 Бориспільського РУП ГУНП в Київській області, щоб дізнатися, на якому етапі перебуває досудове розслідування за цією справою. Отримали відповідь за підписом начальника Бориспільського районного управління поліції Тараса Кравчука: “7.03.2022 року близько 18:00 на одній із вулиць в місті Переяслав відбулось зіткнення між двома автівками марки Volkswagen під керуванням, на момент події, 19-річного та 25-річного місцевих жителів. Останній перебував за кермом транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджено за допомогою технічного засобу, а саме газоаналізатора “Dräger”. За цим фактом слідчі відділу поліції №1 Бориспільського РУП ГУНП в Київській області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України.

У ході досудового розслідування проведені відповідні слідчі дії, а саме допитані обидва водії, які є учасниками вказаної ДТП, з якими в подальшому проведено слідчі експерименти з метою уточнення наданих ними показів. Зауважимо, що від учасників слідчих дій щодо ходу слідчих дій зауважень та претензій не надходило, про що останні засвідчили підписами у протоколах.

Під час досудового розслідування проведені відповідні експертизи щодо технічного стану транспортних засобів, а також транспортно-трасологічна, судово-медична та в подальшому, на підставі всіх зібраних даних, автотехнічна експертиза. Висновки зазначених експертиз долучено до матеріалів кримінального провадження.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводиться слідчим відділом Бориспільського РУП ГУНП в Київській області. Також на підставі клопотання одного із учасників автопригоди слідчим заплановано проведення низки додаткових слідчих дій, в тому числі вже викликано можливих свідків вказаної ДТП для проведення допиту. Після завершення всіх необхідних слідчих дій буде вирішено питання щодо прийняття рішення згідно норм діючого законодавства”.

Нагадаємо, що 9 листопада на Переяславщині автобус збив чоловіка. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото та відео: Facebook-сторінка Яни Корзун, мами Дениса Корзуна

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору