ЖИТТЯ

“Він воював по-справжньому”: на Переяславщині попрощалися із Олександром Карабановим, який захищав Україну ще з 2016 року

На Переяславщині попрощались із захисником Олександром Карабановим. Він вважався зниклим безвісти із березня 2022-го.

29 листопада у Гайшині (Переяславська ТГ) попрощались із воїном Олександром Карабановим. Він загинув 27 березня 2022 року біля населеного пункту Кам’янка Ізюмського району, що на Харківщині. Із березня 2022-го захисник вважався зниклим безвісти. Йому було 30 років. Про це повідомляє Інформатор.

Пам’ять загиблого вшанували близько двохсот людей: односельчани, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. Опівдні у церкві апостола Іоана Богослова священники провели літургію. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила на місцеве кладовище, де його і поховали.

На цвинтарі мати Олександра оплакувала сина, повторювала, що йому зараз дуже морозно. Саме у цей час посилювався снігопад. Зі словами співчуття до рідних звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Олександр, як справжній воїн, далеко ще до повномасштабного вторгнення уклав договір та служив у Збройних силах України. На превеликий жаль, ще у березні він зник. Вірили, сподівалися, а раптом він повернеться живим. Дива не сталося. Олександр повернувся до нас справжнім героєм. Ваш син є патріотом України. Ми завжди будемо його пам’ятати і просити у вас прощення за те, що не змогли його уберегти”.

Старший офіцер відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, капітан Андрій Загнойко сказав: “Ми всі пам’ятаємо 24 лютого минулого року. Олександр разом із побратимами був першим, хто став на шляху у кацапської наволочі. Хлопці три дні хвиля за хвилею, день за днем нищили ворога. Вони стояли на смерть. На жаль, смерть забрала життя Олександра. Смерть забрала його життя, але вона не зможе забрати пам’ять про нього. Ми кожного дня маємо пам’ятати про героїзм, самовідвагу і самопожертву його побратимів”.

Офіцер першого відділу Бориспільського РТЦК та СП Володимир Мамітько вручив рідним загиблого прапор України та посмертно нагородив Олександра Карабанова нагрудним знаком “Ветеран війни”, відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції” та нагрудним знаком учасника АТО.

Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь воїнові. Присутні заспівали Гімн України.

Друзі Олександра з гордістю та повагою згадували про нього: “Служив в десантно-штурмових військах із 2016-го року. Воював по-справжньому. Хороший був хлопець, гарний воїн. Бракує слів, згадуємо лише найкраще”.

Олександр Карабанов – молодший сержант, колишній бойовий медик десантно-штурмового взводу десантно-штурмового батальйону. Приєднався до лав ЗСУ та став на захист Батьківщини ще у 2016 році. Закінчив Переяславський ЦПТО за спеціальністю “кухар”. Без батька залишився його неповнолітній син.

Нагадаємо, що 25 листопада у Переяславі попрощалися із Максимом Ярошем. Він також загинув на війні. Репортаж із похорону – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору