ЖИТТЯ

“Тепер синочок буде рости без батька”: У Переяславі попрощалися із захисником Максимом Ярошем

У Переяславі попрощалися із Максимом Ярошем. Він загинув на війні.

25 листопада у Переяславі попрощалися зі молодшим сержантом Збройних сил України Максимом Ярошем із Переяслава. З 15 листопада він вважався безвісти зниклим. 21 листопада стало відомо, що того дня виконуючи бойове завдання він загинув біля населеного пункту Хромове Донецької області. Йому було 25 років. Поховають його на Борисівському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Ще до початку прощальної церемонії біля храму зібралося багато людей з червоними та білими квітами з чорними та синьо-жовтими стрічками. Зустрічали військового стоячи на колінах. Втрата Максима стала невимовно тяжкою для його близьких. Велика родина ні на мить не відходила від труни захисника. Ніхто з присутніх не міг стримати сліз.

Пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько двохсот людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. Опівдні священники провели літургію у Храмі Вознесіння Христового. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила через центральну площу міста до цвинтаря.

Священник Дмитро Волошин розповів, що ще нещодавно хрестив сина Максима: “На цьому важливому таїнстві, не тільки для його сина, а й для його сім’ї, він стояв та посміхався разом із дружиною. На той момент я навіть не знав, що він призвався. Із самого початку він став добровільно на захист нашої держави. Молодий, стрункий воїн, який був стіною для своєї родини та країни. Він йшов за свою родину та Україну, за те, що любив. Він був готовий віддати своє життя, не хотів, але був готовий”.

Знайомий Максима Олександр поділився: “Він був добрим, розумним та таким людяним, з ним завжди було про що поговорити, завжди дасть якусь пораду та допоможе. Шкода, що тепер синочок буде рости без батька…”.

Максима Яроша призвали на службу добровольцем 18 березня 2022 року. Він був заступником командира бойової машини – навідником-оператором першого механізованого відділення механізованого батальйону. У нього залишились маленький син, дружина, сестра, мати.

Нагадаємо, що 24 листопада у Переяславі попрощалися із захисником Віталієм Максименком. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору