ЖИТТЯ

У Переяславі попрощалися із Віталієм Максименком: він пішов на війну добровольцем 25 лютого 2022-го

У Переяславі попрощалися із Віталієм Максименком. Він загинув на війні.

24 листопада у Переяславі попрощалися зі старшим сержантом Збройних сил України Віталієм Максименком із Переяслава. Йому було 42 роки. Загинув 15 листопада біля населеного пункту Максима Горького Бериславського району, що на Херсонщині. Поховають його на цвинтарі у Малій Каратулі. Про це повідомляє Інформатор.

О 12:00 у церкві святих Бориса і Гліба священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько пів сотні людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. Родина та присутні оплакували чоловіка. Після літургії процесія вирушила на кладовище у Малу Каратуль, де Віталій жив певний час, також там поховані його рідні.

Переяславка Світлана розповіла, що живе неподалік домівки Віталія: “Людиною був дуже хорошою. Коли вони переїхали сюди до нас жити, то Віталій був вже дорослий, працював таксистом. Дуже гарна людина, гріх слова сказати, завжди привітний був, що не попроси, ніколи не відмовить”.

Секретарка міської ради Переяслава Лідія Оверчук сказала: “Це дуже тяжка втрата для родини та України. Ми повинні бути як єдина сім’я та триматися міцно. Ми дякуємо Віталію за його подвиг та батькам за те, що виростили справжнього захисника. Всім бажаю, щоб ми пам’ятали тих, хто віддає найдорожче – своє життя та здоров’я за нас з вами, щоб ми сьогодні бачили білий світ. Потрібно гуртуватися і робити, щоб перемога була якнайшвидше, щоб ми збиралися у храмі на свята, а не на таких подіях”.

“Світла пам’ять герою, який загинув, захищаючи нас, і низький уклін. Саме завдяки таким людям, як Віталій, ми сьогодні маємо можливість спокійно жити та розмовляти рідною мовою. Він назавжди залишиться з нами. Царство небесне та вічна слава герою!”, – зазначили у дописі Facebook-сторінки Малокаратульського старостинського округу.

Віталія Максименка призвали на службу добровольцем 25 лютого 2022 року. Був водієм-машиністом аеродромно-технічного забезпечення. У нього залишились дружина, донька, мати, сестра.

Нагадаємо, що 15 листопада на війні на Донеччині загинув Максим Ярош із Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору