ЖИТТЯ

У Переяславі на фестивалі творчості дітей з інвалідністю зібрали 2 тисячі гривень на ЗСУ

У Переяславі провели фестиваль творчості дітей та молоді з інвалідністю “Повір у себе”. На ньому зібрали 2 тисячі гривень для ЗСУ.

У Переяславі перед Міжнародним днем людей з інвалідністю (3 грудня) Центр соціальних служб традиційно провів фестиваль творчості дітей та молоді з інвалідністю “Повір у себе”. Цього року у ньому взяли участь 40 дітей. У приміщенні фондів НІЕЗ “Переяслав” представили виставку творчих робіт учасників фестивалю та провели благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Про це повідомили на сайті міської ради Переяслава, передає Інформатор.

2 тисячі гривень, які вдалося зібрати на благодійному ярмарку-продажу дитячих робіт, передали волонтерці Інні Марченко.

Урочисто нагородили дипломами переможців конкурсу творчих робіт та учасників художньої самодіяльності. Усі діти, які взяли участь у фестивалі, отримали набори канцтоварів та солодощів.

Старша наукова співробітниця заповідника НІЕЗ “Переяслав” Наталія Ревега разом з музейниками підготувала для гостей фестивалю майстер-клас з виготовлення зимової композиції. Діти поринули в процес творчості, заняття сприяло тому, щоб вони відволіклися, відкрили свій емоційний світ, вчилися активно взаємодіяти з ровесниками.

Атмосферу свята та єдності забезпечили художні номери учасників фестивалю Олександра Прокопенка та Олександра Острадчука. На свято завітав талісман рятувальників і улюбленець дітвори пес Патрон. Діти танцювали та співали разом з ним, обіймалися та фотографувалися з песиком.

Нагадаємо, що 29 листопада у Переяславі Андрій Максимчук презентував книгу “Подорож Україною та чарівний дракон”, яку написав на війні. Деталі – тут.

Фото: сайт міської ради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору