ЖИТТЯ

Коли будуть зимові канікули у школах Переяславщини

Коли розпочнуться зимові канікули у школах Переяславщини? Дізнавався Інформатор.

У школах громад Переяславщини – Переяславській, Студениківській, Дівичківській, Циблівській та Ташанській – невдовзі розпочнуться зимові канікули. Коли саме та скільки триватимуть, дізнавався Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації зазначили, що структура і тривалість навчального року визначаються педагогічною радою закладу освіти відповідно до обсягу навчального навантаження з урахуванням вікових особливостей та особливостей регіону. Тому рішення про тривалість і терміни зимових канікул приймаються в громадах, окремо в кожному закладі. Збільшена ж тривалість зимового відпочинку пов’язана з тим, що частина громад не проводила осінні канікули.

“45 громад області розпочнуть канікули з 25 грудня, 24 громади планують навчатися до 29 грудня, і тому канікули в їхніх школах почнуться з 1 січня 2024 року. Крім того, у 341 школі області канікули триватимуть 2 тижні, а 286 закладів освіти відпочиватимуть протягом 3 тижнів”, – розповіла заступниця голови КОВА Жанна Осипенко.

Ми поцікавилися у відділах освіти громад Переяславщини, скільки триватимуть зимові канікули в них:

  • Найдовші канікули будуть у Переяславській громаді, триватимуть 4 тижні – із 25 грудня до 22 січня.
  • Три тижні канікул чекає на школярів Дівичківської громади – із 25 грудня до 15 січня.
  • По два тижні відпочиватимуть діти у школах Студениківської, Циблівської та Ташанської громад. У них канікули триватимуть із 1 до 15 січня.

Нагадаємо, що у Переяславі на фестивалі творчості дітей з інвалідністю зібрали 2 тисячі гривень на ЗСУ. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору