ЖИТТЯ

Росіяни завдали ракетного удару по Україні: які наслідки на Київщині

Російські війська завдали по Україні ракетної атаки. Які наслідки?

Зранку 8 грудня російські війська випустили по території України 19 крилатих ракет Х-101/Х-555. 14 із них збили сили ППО на Дніпропетровщині та Київщині. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Усього було задіяно 7 літаків Ту-95МС із району Саратовської області, які, попередньо, випустили 19 крилатих ракет повітряного базування. Частина ворожих ракет була спрямована на об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині. Інша група, долетівши до Дніпра, змінила напрямок руху в бік Києва”, – йдеться у повідомленні.

У Київській області повітряна тривога тривала із 6:46 до 8:31. “Влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксували. За оперативною інформацією, постраждалих немає. Унаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей станом на 8:45 вже є інформація про пошкодження приватних будинків у кількох громадах області. У будинках вибиті вікна, часткові руйнації стін. Аварійні служби вже працюють. Більш детальна інформація щодо пошкоджень – згодом”, – повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що жодна ворожа ракета цього ранку не досягла столиці. “Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці. Інформація щодо жертв та руйнувань відсутня”, – йдеться у повідомленні.

А що було в інших регіонах?

Внаслідок ракетного удару по Павлоградському району Дніпропетровської області загинула одна людина. Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. За його даними, відомо про одного загиблого та ще 4 постраждалих. Всіх пострадалих доставили до лікарні: там їх оперують. Дві людини перебувають у важкому стані. Є руйнування в Павлограді, Тернівці та Юр’ївській громаді. Пошкоджене промислове підприємство. Також понівечені 16 приватних будинків і 5 дачних. Зачепило церкву. Триває обстеження територій.

Нагадаємо, що минулого разу ППО на Київщині працювала у ніч на 29 листопада. Тоді росіяни випустили по Україні 21 БплА Shahed-136/131 та 3 керовані авіаційні ракети Х-59.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору