ЖИТТЯ

В Україні вводять штрафи за порушення комендантської години

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що передбачає адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. Які будуть штрафи?

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт № 10195 про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. За це проголосували 233 депутати. Про це 9 грудня повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Інформатор.

Проєкт закону передбачає, що порушення комендантської години тягне за собою штраф, що складатиме від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 8 500 до 17 000 гривень. Якщо протягом року буде повторне порушення, штрафуватимуть на вдвічі більшу суму.

Для бізнесу штрафи передбачені у розмірі від трьох до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це від 51 000 до 102 000 гривень. При повторному порушені штраф зросте до 170 000 або 340 000 гривень.

Під час комендантської години виходити на вулицю можна лише під час повітряної тривоги, щоб дійти до найближчого укриття. Обов’язково мати із собою документи, що посвідчують особу.

Нагадаємо, що в Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору