ЖИТТЯ

Росіяни завдали балістичної атаки по Києву: є постраждалі та руйнування

Російські війська завдали атаки балістичними ракетами та дронами. Які наслідки?

У ніч на 13 грудня російські війська з окупованого Криму випустили по Україні 10 ударних безпілотників Shahed-136/131. Всі їх збили сили ППО, переважно – на Одещині. А о третій ранку завдали удару по Києву 10 балістичними ракетами (їхній тип уточнюється). Усі їх знищив зенітний ракетний підрозділ Повітряних Сил. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що пуски, наймовірніше, робили із північно-східного напрямку. Внаслідок роботи ППО уламки впали у кількох лівобережних районах столиці. Станом на 9:00 53 людини постраждали, з них 6 дітей, 20 госпіталізували. 34 людини отримали різані рани тіла, ще у 8 – гостра реакція на стрес. У решти – закриті черепно-мозкові травми, садни, опіки та інші травми. Інформації стосовно загиблих наразі немає.

Деталі щодо районів столиці:

  • У Голосіївському уламки впали на проїжджу частину дороги без послідуючого горіння.
  • У Дарницькому виникло загоряння приватного будинку на площі 400 кв. метрів.
  • У Деснянському сталося загоряння на 7 поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку та 8 авто в дворі будинку. Провели евакуацію мешканців. Врятували 17 людей, з них 7 дітей. На місці працює “Червоний хрест”, залучено автобус “Київпастрансу” для обігріву людей, надається допомога психологічною службою. Постраждалим надана медична допомога. Ще на двох інших локаціях району на відкритій території були виявлені палаючі уламки ракет.
  • У Дніпровському вибуховою хвилею вибило вікна в двох житлових будинках. Сталося загоряння приватного житлового будинку на площі 2 кв. м. Уламки ракети впали ще на 3 приватні житлові будинки без загоряння. Сталося часткове руйнування будинків та допоміжних споруд. Також уламки ракети впали на проїжджу частину, пошкодивши водопровідну мережу. 35 приватних будинків без світла через пошкодження ліній електропередач уламками ракет.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що цієї ночі уламки іншої ракети впали й на територію однієї з лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджена будівля моргу, а також незначних ушкоджень зазнав корпус медзакладу.

Нагадаємо, що 11 грудня російські війська атакували Київщину 8 балістичними ракетами. Які були наслідки, дізнавайтесь за посиланням.

На фото з Telegram-каналу Віталія Кличка – наслідки атаки у Дніпровському районі столиці

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору