ЖИТТЯ

“Кожен донат – це ключ до спільної перемоги”: як жителі Переяслава можуть допомогти військовим

У Переяславі збирають допомогу військовим. Що потрібно?

У Переяславі волонтери та небайдужі збирають гроші та речі для захисників. Зокрема, кошти на автомобілі та запчастини для авто на фронт, тканину для плетіння маскувальних сіток. Також збирають посуд для лікарні у зоні бойових дій. Всі охочі можуть допомогти. Як це зробити, розповідає Інформатор.

ЗБІР КОШТІВ НА РЕМОНТ АВТО ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

Житель Переяслава, військовослужбовець Олександр Яковенко оголосив про збір грошей на ремонт автомобіля для себе та 114-ї бригади 137-го батальйону. Потрібен новий двигун та ремонт автоматичної коробки передач. Авто постраждало на Бахмутському напрямку під час виходу із зони бойових дій.

“Мій почесний бойовий кінь не витримав дороги додому і зупинилося його серце, яке ремонту не підлягає. З початком повномаcштабного нападу він працював на максимальних, переживши навіть танковий обстріл, відбувся тоді лише осколковим пораненням та вибитим склом”, – написав Олександр.

Допомогти військовим можна, перерахувавши гроші на картку “ПриватБанку”: 4149 6090 1270 0599

ЗБІР НА ПІКАП ДЛЯ ЗСУ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі збирає кошти на автомобіль, який сприятиме знищенню ворога для студента кафедри політології, командира підрозділу ударних безпілотних засобів Олександра Побочія. Зараз його підрозділ виконує завдання на Бахмутському напрямку. “Давайте дамо можливість хлопцям швидко та безпечно пересуватися! Разом до перемоги!”, – зазначили у пресслужбі університету.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на такі рахунки:

ЗБІР КОШТІВ НА ТКАНИНУ ДЛЯ ПЛЕТІННЯ МАСКУВАЛЬНИХ СІТОК

У Telegram-каналі Університету Григорія Сковороди в Переяславі повідомили про збір коштів на придбання білої тканини для плетіння маскувальних сіток на фронт. Їх виготовляють жителі мікрорайону Трубайлівка під керівництвом Тетяни Дайнеги.

“Кожен ваш донат – це ключ до спільної перемоги, де кожен внесок робить свою частку великої подяки за мужність нашим героям. Разом ми будуємо міцний фронт єднання та підтримки”, – зазначили у пресслужбі університету.

Допомогти можна, перерахувавши гроші на цей рахунок: 4731 2196 4635 9509

ЗБІР ПОСУДУ ДЛЯ ЛІКАРНІ У ЗОНІ БОЙОВИХ ДІЙ

Волонтер Андрій Іващенко повідомив про збір посуду для їдальні лікарні у зоні бойових дій. “Оскільки медичний заклад вкотре потрапив під обстріл, було знищено приміщення з посудом. Тепер харчувати хворих і поранених дуже важко… На це не можна дивися байдуже…”, – написав Іващенко.

Лікарні потрібні:

  • Глибокі тарілки для перших страв
  • Мілкі тарілки для других страв
  • Ложки та виделки
  • Чашки для чаю
  • Чайні ложечки
  • Чайники звичайні
  • Чайники електричні
  • Пластикові лотки для транспортування їжі лежачим хворим

Пункт збору – другий корпус переяславської гімназії №2 (біля ДРАЦСу) у будні з 8:15 до 16:30.

Нагадаємо, що за добу 18 грудня на Авдіївському напрямку українські війська відбили 24 атаки, на Бахмутському – 21, на Запорізькому – 17. Повне зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору