ЖИТТЯ

Назар Олійник із Переяслава повернувся до кулачних боїв та здобув перемогу

Після кривавої поразки два роки тому Назар Олійник повернувся до кулачних боїв. Здобув перемогу.

23-річний Назар Олійник із Переяслава бере участь у лізі кулачних боїв KLAN FC. У першому поєдинку він одноголосним рішенням суддів переміг 22-річного Назара Дубовенка із Бородянки, що на Київщині. Їхній бій опублікували на YouTube-каналі ліги 20 грудня. Про це повідомляє Інформатор.

До початку повномасштабної війни Олійник змагався у лізі кулачних боїв Mahatch. Здобув чотири перемоги та зазнав однієї поразки. Програв саме у попередньому поєдинку 14 грудня 2021 року рівнянину Андрію Хохлову. Той бій запам’ятався багатьом шанувальникам цього спорту. Ось що ми писали про понад 2 роки тому: “Бій був досить рівним. Щоправда, вже у першому раунді в Олійника з’явилося невелике розсічення на обличчі. Однак це не заважало йому битися. У другому раунді переяславець завдяки “коронній двієчці” навіть відправив суперника в нокдаун. А вже на початку третього раунду Хохлов притиснув Олійника до мішків та наніс кілька потужних ударів у голову. Після цього наш земляк самотужки не зміг звестися на ноги, він весь був у крові. Покидав мішкогон у супроводі лікарів. Його проводжали оваціями. Назар сказав у мікрофон глядачам: “Я сюди ще повернуся”.

Цього разу перед боєм у переяславця запитали про той досвід і чи не боїться його дружина, коли Назар бере участь у таких поєдинках. “У мене раніше було багато сутичок із нехорошими людьми. На мене нападали, били 9 людей. Тож кабіна була така сама, як і після останнього бою. Вона знає, що тут я виходжу один на один, можу показати те, заради чого тренуюся”, – відповів боєць.

Також Олійник додав, що його опонент – це його товариш. Назар Дубовенко служить у ЗСУ. Зізнався, що був дуже втішений, що його відпустили провести цей поєдинок. Його статистика в кулачних боях – 1 перемога, 2 поразки та 1 нічия.

Поєдинок між Олійником та Дубовенком вийшов досить технічним, напруженим, проте, можливо, не надто яскравий для пересічного глядача. Коментатори відзначали, що Олійник має невеличку перевагу протягом усіх трьох раундів. Це підтвердили своїм рішенням і судді.

Назарові Олійнику його бій не сподобався: “Чесно кажучи, я боявся, що він мене вирубить. У першому раунді відчув від нього плотний лівий і зрозумів, що мені потрібно пробивати комбінацію й відразу йти у клінч. Бо якби ми працювали на дистанції, є вірогідність, що він або боковим, або ударом знизу дуже сильно підніме. Кілька разів знизу проходило прямо біля мого чола. Страх був, що можу впасти. Тому постійно клінчувати – це була моя ініціатива. Я бачив, що дуже сильно забив його цим, тримав зверху його руки й він виснажився у першому раунді. Це було такою тактикою для цієї перемоги. Це було скучно, мені самому не сподобався бій. Але я хотів отримати перемогу після минулої поразки, тому вибрав такий вихід із ситуації”.

Зазначимо, що правила у кулачних боях досить жорсткі, максимально нагадують вуличну бійку: три раунди по дві хвилини, без рукавичок, удари з клінчу дозволені. При цьому все ж задіювати ноги та боротися в партері заборонено.

Бій Олійника можна подивитися із 19 хв. 30 сек.

Нагадаємо, що раніше Назар Олійник розповідав Інформатору про свою татуювання. Сюжет дивіться тут.

Віталій Усик

Фото: Telegram-канал KLAN FC

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору