ЖИТТЯ

Продовження “Джокера”, “Дедпула” та “Дюни”: ТОП найочікуваніших фільмів 2024 року

У 2024 році кінолюбителів чекає багато новинок. Інформатор підготував добірку фільмів.

Цього року як у світовому, так і українському кінопрокаті має з’явитися чимало довгоочікуваних новинок. Зокрема цікаво буде подивитися про багатьма улюбленого рудого котика Гарфілда та не менш яскравого Кунг-фу Панду. Епічними очікуються фільми про Джокера, каскадера, шаленого Макса та Гладіатора. Напруженими будуть стрічки-жахи “Пила-11”, “Тихе місце. День перший”, “Носферату”. Інформатор підібрав для вас перелік фільмів, на які очікує весь світ.

“МАДАМ ПАВУТИНА”, 14 ЛЮТОГО

Дакота Джонсон вступає у світ коміксів Marvel у ролі Кассандри Вебб, героїні-парамедика, яка бореться зі своїми ясновидячими здібностями в “Мадам Веб”. Коли Кассі зіштовхується з темними таємницями свого минулого та новознайденими екстрасенсорними здібностями, вона бере на себе відповідальність за те, щоб тріо молодих дівчат, які матимуть великий вплив у майбутньому, вижило в боротьбі зі смертельним супротивником.

“УРОКИ ТОЛЕРАНТНОСТІ”, 14 ЛЮТОГО

Пересічна українська родина, аби дати раду фінансовій скруті, пристала на пропозицію стати учасниками програми з євроінтеграції “Уроки толерантності”. Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні стереотипні погляди та поглянути на світ очима тих, кого обходили десятою дорогою?

“БОБ МАРЛІ: ONE LOVE”, 15 ЛЮТОГО

Яскрава історія, що прославляє життя та музику ікони Боба Марлі, який надихав цілі покоління своїми посланнями любові та єдності. Фільм, знятий у партнерстві з родиною Марлі, розповідає про його сходження до слави, включаючи спробу замаху на його будинок у 1976 році, тривалу боротьбу за мир і плідну музичну кар’єру, аж до передчасної смерті у 1981 році.

“ДІВА ПРОТИ БІДИ”, 8 БЕРЕЗНЯ

Міллі Боббі Браун не є безпорадною принцесою у фільмі “Діва проти біди” – фентезійному фільмі Netflix, який підриває традиційний наратив про казкову принцесу. У фільмі Браун грає принцесу Елоді, молоду дівчину, заручену з принцом, яка дізнається, що її заручини насправді були ретельно продуманою хитрістю, щоб принести її в жертву як частину давнього боргу, який забрав життя багатьох жінок до неї. Щоб уникнути цієї долі, Елоді мусить подолати стрімкі скелі, сувору погоду та вогнедишного дракона.

“КУНГ-ФУ ПАНДА 4”, 8 БЕРЕЗНЯ

З виходом трейлера до четвертої частини фанати чекають на нові повороти сюжету, розвиток персонажів і, безумовно, нові емоційні хвилювання, відкриваючи нові глави історії, сповнені пригодами та мудрими уроками.

“ДЮНА: ЧАСТИНА 2”, 14 БЕРЕЗНЯ

Цей фільм був запланований на 2023 рік, однак через страйки в Голлівуді його вихід довелося відкласти. Хоча фільм був закінчений і теоретично міг вийти в прокат, як планували, зіркам не дозволили робити його рекламу під час страйку, через що його перенесли на наступний рік. Перший фільм мав приголомшливий успіх. Очікують, що другий стане екранізацією другої частини епічного роману Френка Герберта. У фільмі знову зіграють Тімоті Шаламе та Зендая, а серед новачків – Флоренс П’ю в ролі принцеси Ірулан.

“МІККІ-7”, 28 БЕРЕЗНЯ

Довгоочікувана екранізація науково-фантастичного трилера Едварда Ештона з Робертом Паттінсоном у головній ролі та зрежисована Поном Чжуном Хо (“Паразити”, “Спогади про вбивство”). За сюжетом “розхідного” космічного мандрівника відправляють на смертельно небезпечну місію з колонізації Ніфлхайму. Коли Міккі помирає, його тіло клонують з більшістю його спогадів, що запускає цикл, близький до безсмертя.

“ҐОДЗІЛА І КОНГ: НОВА ІМПЕРІЯ”, 12 КВІТНЯ

У стрічці могутній Конг і Ґодзілла, що випускає радіоактивне випромінювання, протистоятимуть колосальній таємній загрозі. Нова картина розповість історію титанів, їхнє походження і таємниці Острова Черепа. Уперше ми дізнаємося, як з’явилися Ґодзілла і Конг і яка таємниця пов’язує їх із людством. У ролях будуть Ден Стівенс, Ребекка Голл, Браян Тайрі Генрі.

“ЧЕЛЛЕНДЖЕРИ”, 26 КВІТНЯ

Непростий любовний трикутник підвищує ставки для тріо елітних тенісистів у фільмі Луки Ґуаданьїно. Зендая грає роль Таші Дункан – колишньої дівчинки-вундеркінда, яка тепер тренує свого чоловіка Арта (Майк Фейст). Однак коли вона записує його на матч-челленджер, де він зіграє з Патріком (Джош О’Коннор), своїм колишнім найкращим другом і колишнім хлопцем Таші, у повітрі починають пролітати іскри, а старі почуття повертаються.

“КАСКАДЕР”, 2 ТРАВНЯ

У цій екранізації однойменного телесеріалу 1980-х років Райан Ґослінґ грає роль Кольта Сіверса, колишнього найкращого каскадера, який возз’єднується з Джоді (Емілі Блант), колишньою коханою, після того, як його наймають на роботу у фільмі, який вона режисує. Після того, як зірка фільму Джоді зникає, Сіверс повинен знайти зниклого актора, щоб закінчити фільм, розкриття злочинної змови загрожує зірвати не лише його місію, але й роботу та план повернути кохання всього його життя.

“УЯВНІ ДРУЗІ”, 16 ТРАВНЯ

Надзвичайна здатність молодої дівчини бачити забутих уявних друзів відправляє її в подорож, щоб врятувати їх від втрати назавжди. У цьому зворушливому фільмі, сценарій, режисура та головна роль належить Джону Кразінські (“Тихе місце”). Зірковий акторський склад на чолі з Райаном Рейнольдсом зробить цей фільм фантастичною комедією для всієї родини.

“ФУРІОЗА: ШАЛЕНИЙ МАКС. САГА”, 23 ТРАВНЯ

В епічному приквелі “Божевільного Макса” Джорджа Міллера Аня Тейлор-Джой грає роль молодої Фуріози до того, як вона стала жахливим імператором. Після того, як Фуріозу викрадає воєначальник Дементус (Кріс Хемсворт) і змушує покинути Зелене місце багатьох матерів, вона змушена боротися за своє життя і свободу через безплідну пустку, намагаючись повернутися додому.

“ГАРФІЛД У КІНО”, 24 ТРАВНЯ

У трейлері розповідається про пристрасть рудого до лазаньї та контроль, який він має над Джоном. Крім докладного опису того, як він уперше зустрів свою людину, фільм розповість історію про те, як життя Гарфілда перевертається з ніг на голову, коли він дізнається, що його батько Вік, все ще живий і блукає світом як залізничний кіт. На перший погляд, життя Гарфілда, собаки Оді та Джона в їхньому комфортному будинку здається дуже безтурботним. Але коли Гарфілд і Оді опиняються далеко від дому і губляться, їхні шляхи несподівано перетинаються з Віком, тоді вуличні інстинкти цього сивого старого кота стають єдиним чинником, що може привести їх назад до Джона.

“ПОГАНІ ХЛОПЦІ 4”, 14 ЧЕРВНЯ

Комедійний бойовик “Погані хлопці 4” має стати продовженням трьох попередніх частин, які виходили на екрани у 1995, 2003 та 2020 роках. Сюжет майбутнього фільму не розголошується. До своїх ролей знову повернуться актори Вілл Сміт та Мартін Лоуренс. За свою історію франшиза про двох детективів із Маямі зібрала у прокаті 840 мільйонів доларів при загальних витратах на зйомки у 239 мільйонів доларів.

“ДУМКАМИ НАВИВОРІТ 2”, 14 ЧЕРВНЯ

Підлітковий вік – це сприятливий час для сиквелу фільму 2015 року про емоції, які керують свідомістю молодої дівчини Райлі. Світ емоцій з першого фільму – Радості, Суму, Страху, Огиди і Гніву перевертаються з ніг на голову, коли Райлі вступає в підлітковий вік і на сцену виходять нові емоції, такі як Тривога.

“ТИХЕ МІСЦЕ: ДЕНЬ ПЕРШИЙ”, 28 ЧЕРВНЯ

Цей фільм є третьою частиною франшизи “Тихе місце”. Фільм з Люпітою Ніонго та Джозефом Квінном у головних ролях показує початок вторгнення прибульців зі суперслухом. Цього разу автор першого фільму Джон Кразінські виступив тільки продюсером, а режисером та сценаристом став Майкл Сарноскі.

“МУФАСА: КОРОЛЬ ЛЕВ”, 5 ЛИПНЯ

“Муфаса: Король Лев” – американський комп’ютерно-анімаційний музичний драматичний фільм, знятий Баррі Дженкінсом та студією Walt Disney Pictures. Це продовження і приквел до ремейку мультфільму “Король Лев “. Сімба є королем і хоче, щоб його левеня пішло його стопами. Рафікі, Тімон і Пумба розповідатимуть йому історію Муфаси і про те, як він мав не дуже добрі стосунки зі своїм братом Такою (Шрамом). Прем’єра відбудеться 5 липня 2024 року, коли оригінальному мультфільму виповниться 30 років.

“ДЕДПУЛ 3”, 25 ЛИПНЯ

Райан Рейнольдс знову відроджує свого нецензурного супергероя у фільмі “Дедпул 3”, довгоочікуваному третьому сиквелі. У фільмі також знявся Г’ю Джекман у ролі Росомахи – за сюжетом два супергерої об’єднуються, щоб перемогти спільного ворога.

Також слід очікувати на повернення зірок з перших двох фільмів – зокрема сусідку Сліпу Ел, яку знову зіграє легендарна Леслі Уггамс. Також повертається Каран Соні в ролі м’якотілого таксиста Допіндера. Морена Баккарін також повернеться в ролі Ванесси, нареченої Вейда Вілсона, яку було вбито на початку сиквелу, але врятовано за допомогою подорожі в часі під час фінальних титрів.

“ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ З БЕВЕРЛІ-ХІЛЛЗ 4”, ЛІТО 2024

Четверта серія пригод веселого поліцейського з Детройта Акселя Фоулі. Цього разу він повертається в рідне місто, де зустрічається зі старими напарниками ще з першої частини. Едді Мерфі, класний гумор та круті перестрілки гарантуються.

“ПИЛА 11”, 27 ВЕРЕСНЯ

Загалом усі частини “Пили” заробили у прокаті майже 1 мільярд доларів для власників франшизи. А у 2010 році “Пила” була внесена у книгу рекордів Гіннеса, як найуспішніша франшиза в жанрі жахів в історії кіно.

Сюжет франшизи зав’язаний навколо постаті Джона Крамера – хворого на рак мозку інженера, котрий останні роки свого життя вирішив присвятити глобальному експерименту: Крамер викрадає людей і за допомогою досить хитрих інженерних пристроїв ставить їх у ситуації, коли піддослідний мусить обрати між цілісністю свого тіла та, власне, життям.

“ДЖОКЕР: БОЖЕВІЛЛЯ НА ДВОХ”, 4 ЖОВТНЯ

Фільм “Джокер” Тодда Філліпса, що вийшов 2019 року, заробив понад 1 мільярд доларів у прокаті та приніс “Оскар” виконавцю головної ролі Хоакіну Феніксу. Тож продовження стрічки було лише питанням часу. І ось нарешті стало відомо – харизматичний злодій Джокер повертається на екрани у 2024 році. Сиквел отримав назву “Джокер: Безумство на двох”, а головна його новина в тому, що напарницю Джокера, чарівну Гарлі Квінн зіграє Леді Ґаґа. Назва фільму відсилає до відомого медичного терміну Folie à Deux – він означає ідентичний або схожий психічний розлад, який вражає двох або більше осіб, зазвичай членів однієї сім’ї. А найцікавіше те, що новий “Джокер” буде мюзиклом.

“ГЛАДІАТОР 2”, 22 ЛИСТОПАДА

Продовження оригінального фільму 2000 року розповідає історію та пригоди Люціуса, який у стрічці був молодим племінником Коммода та якого зіграв Хоакін Фенікс. Старший Люціус, якого грає Пол Мескаль, повертається після понад десяти років у пустелі. Серед новачків акторського складу – Дензел Вашингтон і Педро Паскаль, а з оригінального фільму у продовженні зіграють Конні Нільсен і Дерек Джейкоб.

“НОСФЕРАТУ”, 25 ГРУДНЯ

Режисер “Відьми” Роберт Еґґерс покаже нову екранізацію культового німого “Носферату” 1922 року, переосмисливши його історію про кровожерливого вампіра, що поширює бубонну чуму, та замучену молоду жінку, якою він одержимий. У римейку Еґґерса Білл Скарсґард зіграє роль сумнозвісного вампіра, а Лілі-Роуз Депп – об’єкт його пристрасті.

Нагадаємо, що Інформатор підготував ТОП найсвіжіших новорічно-різдвяних фільмів. Що варто подивитись для святкового настрою, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору