ЖИТТЯ

“Біль” – головне слово року за версією читачів видання Інформатор Переяслав

Читачі Інформатора визначили головне слово 2023 року. Зробили це завдяки відкритому голосуванню.

Інформатор поступово підбиває підсумки 2023 року. Днями разом із читачами ми визначили головне слово року, що минає. Для цього у своєму Telegram-каналі запропонували написати одне-єдине слово, яке б найкраще охарактеризувало 2023-й. Зі всіх коментарів відібрали 8 слів. Серед них і провели голосування.

У ньому взяли участь 880 людей. Найбільше з них вважають словом року “Біль” – 22%. Друге місце із 18% голосів посіло слово “Надія”. А третє за результатами голосування – “Жах” (17%). 14 та 11 відсотків відповідно набрали слова “Терпіння” та “Деградація”. А закрили рейтинг “ІПсО”, “Сум” та “Насичений”, у яких 8, 6 та 4 відсотки голосів.

Цікаво, що і торік, і цьогоріч до рейтингу потрапили слова “Біль”, “Жах” та “Сум”. Втім, за підсумками 2022-го жодне із них не набрало більше 4% голосів. А словом року у 2022-му стало “Незламність” (32%).

Академічний тлумачний словник так пояснює слово “біль”: відчуття фізичного страждання або відчуття прикрості, образи, смутку. Очевидно, що для українців у 2023 році були знайомі й ті, й інші відчуття. Біль від втрат на фронті, біль від усвідомлення, що війна затягнеться надовго і буде надскладною, біль від того, що далеко не завжди влада та суспільство разом працюють на перемогу, біль від поранень та травм… Цей перелік можна продовжувати нескінченно, й, на жаль, це реалії сучасної України. Лишається сподіватися, що через рік головне слово буде значно позитивнішим, скажімо, “Перемога”.

Нагадаємо, що Сергій Кролевець та Віталій Коцур увійшли до сотні найвпливовіших людей Київщини у 2023-му. Як це аргументували, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору