ЖИТТЯ

Сергій Кролевець та Віталій Коцур із Переяславщини увійшли до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини

Віталій Коцур та Сергій Кролевець увійшли до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2023 році. Які місця посіли?

Власник компанії “Ерідон”, що працює зокрема у Ташанській громаді, Сергій Кролевець та ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур увійшли до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2023 році. Посіли у рейтингу 56 та 74 місця відповідно. Очолили ж його Олексій Кулеба, Руслан Кравченко та Ярослав Москаленко. ТОП щорічно готує видання “Моя Київщина”, передає Інформатор.

СЕРГІЙ КРОЛЕВЕЦЬ

“Група компаній Сергія Кролевця “Ерідон” – унікальний в Україні агрохолдинг, що не просто об’єднує агропромислові господарства, насіннєвий завод і роботизовану молочнотоварну ферму, а й займається дистрибуцією всього, що може знадобитися фермеру, як от: сільгосптехніка, насіння, добрива та засоби захисту рослин. “Ерідон” обробляє 55 тисяч гектарів землі, а також має два маршрутні елеватори загальною потужністю зберігання 158 тисяч тонн та додаткові склади зі зберігання 70 тисяч тонн зернових”, – зазначили у дописі.

Також вказали, що через повномасштабне вторгнення Росії компанія значно втратила свої активи, а на звільнених від окупації складах розграбовано 95% майна. Попри це, Кролевець продовжує розвивати “Ерідон” та інвестує у розвиток України. Він відновив будівництво заводу з глибокої переробки кукурудзи “Укрстарч”. Згідно з планом, майбутній завод перероблятиме приблизно 350 тонн кукурудзи на добу. Також будується завод “Лімері” із доробки насіння кукурудзи та соняшника.

Компанія також відмовилася від посередників під час експорту та відкрила представництво в Польщі, а у 2022 році побудувала зерновий термінал у Волинській області – “сухий порт‎” для перевалки зернових на експорт.

Як зазначило видання “Моя Київщина”, Сергій Кролевець входить до сотні найбагатших людей України. Він зберігає чималий вплив на Ташанську громаду. Компанія “Ерідон” допомагає утримувати об’єкти соціальної інфраструктури в тих селах громади, де орендує землю. А життєдіяльність Ташанської громади напряму залежить від податків бізнесу Кролевця.

ВІТАЛІЙ КОЦУР

“Цьогоріч в університеті вкотре найвищі показники в регіоні за кількістю вступників. В умовах повномасштабної війни наймолодший ректор України розширює міжнародне співробітництво, зокрема дбає про академічну мобільність студентів та викладачів, щоб ті могли відвідувати закордонні навчальні заклади та обмінюватися досвідом. За сприяння Коцура УГСП активно підтримує внутрішньо переміщених осіб і підрозділи Збройних сил України, Національної гвардії та територіальної оборони. Навчальний заклад акумулює допомогу, організовує благодійні збори на потреби випускників та працівників університету, які беруть участь у бойових діях чи проходять реабілітацію.

У межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні одне з пріоритетних завдань для Коцура – зробити Університет Григорія Сковороди в Переяславі максимально доступним для людей із інвалідністю. За кошти грантів, держави та волонтерів у ВНЗ уже встановили нові пандуси та розширили мережу укриттів і гуртожитків”, – йдеться у повідомленні.

Додали, що УГСП доєднався і до заснування Центру ветеранського розвитку. За ініціативи ректора в закладі створили Книгу пам’яті, присвячену студентам і працівникам ВНЗ, які загинули за Україну, запустили веб-меморіал та відкрили стелу. Університет також активно співпрацює з Міністерством у справах ветеранів, а працівники кафедр психології надають фахову підтримку військовим.

Віталій Коцур – доктор історичних наук та професор, член Національної спілки краєзнавців України та громадської організації “Ресурсний центр сталого розвитку”, експерт Національного фонду досліджень України. У 2023 році успішно продовжив розвивати Університет Григорія Сковороди в Переяславі, який до цього майже 20 років очолював його батько.

Нагадаємо, що торік Віталій Коцур став єдиним із Переяславщини представником у ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини. Також у 2021 році став найвпливовішою людиною Переяслава за версією читачів Інформатора.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору