ЖИТТЯ

Переяславщина прощається із Володимиром Бараном: він загинув на війні від ворожого дрона

У Переяславі попрощалися із Володимиром Бараном. Він загинув на війні.

3 січня о 10:00 у Храмі Воскресіння Христового в Переяславі провели прощальну літургію за солдатом Збройних сил України Володимиром Бараном із Лецьок (Циблівська ТГ). Йому було 48 років. Загинув 24 грудня біля селища Новоселівське Сватівського району, що на Луганщині. Його атакував ворожий FPV-дрон. Про це повідомляє Інформатор.

Літургія тривала до години. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько 50 людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. До труни воїна приносили багато квітів. Рідна сестра гірко оплакувала його біля труни. Присутні також не могли стримати сліз. Отець у своїй промові зацитував вірш Василя Симоненка “Можливо, знову загримлять гармати”.

До слова запросили міського голову Переяслава Вячеслава Саулка: “Володимир гідно виконав свій обов’язок і віддав найдорожче, що у нього є, – своє життя. Це найбільша втрата для сім’ї. Не буде більше у сестри брата, мати втратила сина. Ми поклоняємось перед тобою, наш воїн, наш герой. Висловлюємо найщиріші слова вдячності рідним за те, що виховали такого чудового сина”.

Після цього процесія рушила до помешкання Володимира Барана у селі Лецьки. Поховають його на місцевому кладовищі.

Знайома загиблого, переяславка Наталія розповіла, що пам’ятає Володимира ще з дитинства, бо була його односельчанкою у Лецьках: “Трудягою хлопець був. У селі ніхто про нього поганого не скаже, він сам добряк. Ніколи ні з ким не сварився. Був дуже позитивним хлопцем, всі його поважали”.

Володимир Баран був призваний на військову службу 1 березня 2022 року. Був навідником. У нього залишились старші сестра та брат.

Нагадаємо, що 23 грудня у Переяславі попрощалися зі старшим солдатом Збройних сил України Олександром Пилипенком. Репортаж із похорону – тут.

Валерія Бобровська 

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору