ЖИТТЯ

“До останнього подиху був там”: у Переяславі попрощалися із захисником Олександром Пилипенком

У Переяславі попрощалися із Олександром Пилипенком. Він загинув на війні.

23 грудня у Переяславі попрощалися із старшим солдатом Збройних сил України Олександром Пилипенком. Йому було 34 роки. Загинув 16 грудня поблизу Вугледару Волноваського району, що на Донеччині під час ворожого мінометного обстрілу. Поховають його на Підварському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

О 12:00 у Храмі Вознесіння Христового священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько сотні людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. До труни воїна приносили багато квітів.

Мати гірко оплакувала сина та ні на мить не відходила від нього. Для неї це стало тяжкою та болючою втратою. Присутні також не могли стримати сліз. За звичаєм шану захиснику віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила через центральну площу міста до цвинтаря.

Знайома Олександра Тетяна розповіла, що він був доброю та приємною людиною: “Розумієте, він до останнього подиху був там. Ми знаємо, що йому було складно, але він не здавався. Шкода його маму, для неї це дійсно велике горе, вона говорила, що їй би сина женити, а не хоронити. Аби ця клята війна закінчилася вже, і ми перестали хоронити наших синочків…”

Олександр Пилипенко вступив до лав Збройних сил України 12 січня 2023 року. Він був стрільцем-снайпером 1-го мотопіхотного взводу 3-ї мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону. У нього залишились мати та сестра.

Нагадаємо, що 29 листопада у Гайшині (Переяславська ТГ) попрощались із воїном Олександром Карабановим. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору