ЖИТТЯ

“Не бачив для себе іншого шляху, ніж стати на захист країни”: у Переяславі попрощалися із воїном Олександром Даниленком

У Переяславі попрощались із військовим Олександром Даниленком. Він помер від тяжкої хвороби.

26 січня у Переяславі попрощались із головним сержантом Збройних сил України Олександром Даниленком. Він помер 24 січня від тяжкої хвороби. Йому було 47 років. Поховали на Ярмарковому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Об 11:30 у Свято-Троїцькому храмі священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять військового-переяславця вшанували понад пів сотні людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. У тісному колі біля труни найрідніші жінки гірко оплакували свого захисника. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила на цвинтар.

Вже там міський голова Переяслава Вячеслав Саулко висловив щирі співчуття рідним загиблого: “Сльози, біль, розпач, важка хвороба, передчасна смерть спіткала нашого захисника. Але чи була б ця хвороба, якби не ця війна? Олександр з перших днів взяв зброю до рук і пішов захищати всіх нас, близьких та Україну. Наша громада завжди буде пам’ятати його як сміливого воїна”.

Священник Дмитро Волошин розповів, що Олександр із самого початку повномасштабної війни мобілізувався до місцевої військової частини, де проходив службу: “Велика кількість його особового складу, підлеглих, перебуває на Сході, де він із самого початку провів найбільше свого часу, виконуючи бойові завдання. Сьогодні вони всі сумують”. Також священнослужитель від військової частини та командування 43-ї окремої артилерійської бригади, де служив Олександр, передав рідним стяг.

Побратим Олександра сказав: “Важко говорити, важко прощатися, Саша став на боротьбу зі злом. Він не бачив для себе іншого шляху, ніж стати на захист своєї сім’ї та країни. Як казав один наш командир, війна нікого не робить здоровішим, ось і його здолала. Це велика честь у нашому світі – стати на захист добра”.

Переяславка, яка прийшла вшанувати пам’ять Олександра Даниленка, розповіла, що знала його, як військовослужбовця, адже її зять служив разом із ним під Харковом: “Я його особисто не знала, та й зять нічого такого про нього не говорив. Але помер він від тяжкої хвороби, кажуть, онкологія горла”.

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько вручив державний прапор України рідним загиблого. Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь воїнові. Присутні заспівали Гімн України.

Олександр Даниленко служив старшим навідником 2 реактивного взводу реактивної артилерійської батареї. Був учасником бойових дій, користувався авторитетом та позитивно характеризувався командуванням військової частини. У нього залишилися мати, сестра, син, племінниця.

Нагадаємо, що 16 січня на війні загинув Сергій Пиріг із Гланишева. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору