ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте курку у листковому тісті

Курка у листковому тісті – смачна і оригінальна страва. Спробуйте приготувати.

Курячі гомілки у листковому тісті – оригінальна страва, яке підійде для повсякденного меню, а також стане прикрасою святкового столу. Вона має дуже апетитний вигляд, а найголовніше – для неї не потрібно багато інгредієнтів та часу. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста
  • 5-6 курячих гомілок
  • 250 г твердого сиру
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль та перець за смаком

Для начинки:

  • 100 г твердого сиру
  • 1 пучечок кропу
  • 100 г помідорів
  • пів ч. л. прованських трав

Приготування: 

  1. Ретельно вимийте курячі гомілки та просушіть їх за допомогою паперової серветки. Акуратно витягніть кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зріжте верхні та нижні жили, після – обережно відокремте м’ясо й витягніть кістку.
  2. Натріть куряче м’ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м’ясо маринується, готуйте начинку. Для цього натріть сир на дрібній тертці та дрібно наріжте кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішайте й додайте прованські трави.
  3. Твердий сир наріжте скибочками завтовшки до 3 мм і викладіть між шкірою і м’ясом. Всередину гомілки відправте по 1 ст. л. начинки.
  4. Розкачайте тісто до 3 мм і наріжте тонкими смужками близько 1-2 см.
  5. Кожну гомілку оберніть по спіралі нарізаним тістом і викладіть на змащене олією деко.
  6. Запікайте в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору