ЖИТТЯ

У Переяславі попрощалися із Олександром Блишнею: він захищав Україну з початку війни

У Переяславі попрощалися із Олександром Блишнею. Він загинув на війні.

6 лютого у Переяславі попрощалися із сержантом Збройних сил України Олександром Блишнею. Йому був 41 рік. Загинув 31 січня внаслідок мінно-вибухової травми під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Райгородка Сватівського району Луганської області. Поховали його на Заальтицькому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Об 11:00 у Храмі Воскресіння Христового священники провели літургію, яка тривала близько години. Почалася вона під гул сирен, а надворі в цей час зривався легкий мокрий сніг.

Пам’ять загиблого прийшли вшанувати понад сотню людей: військовослужбовці, представники влади, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. До труни воїна приносили багато квітів. Рідні, стоячи над труною, оплакували воїна. Присутні також не могли стримати сліз.

За звичаєм шану захиснику віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила через центральну площу міста до цвинтаря.

На кладовищі міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав таке: “На жаль, найбільше зло, яке робить ворог, – це вбиває наших людей, синів, батьків, наших захисників. Олександр був снайпером, зразковим бійцем. Він ніколи не боявся і завжди був попереду. Загинув як герой. Але ціна цієї загибелі – це захист нашої країни, кожного клаптика нашої землі. Найбільше горе і втрата сьогодні для рідних і близьких йому людей: матері, дружини, дітей. Алея поповнюється ще одним героєм. Громада буде вічно пам’ятати і шанувати його. Схиляємо голову і дякуємо рідним, близьким, матері за те, що виховала такого сина”.

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько вручив рідним загиблого прапор України. Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь воїнові. Присутні заспівали Гімн України.

Донька загиблого розповіла, яким навічно запам’ятає тата: “Він був хорошим, добрим. Завжди все давав мені. Брав мене до себе на роботу, купував все, що я хотіла. Більше не можу нічого сказати, немає слів… Завжди хороший був. Готовий у будь-який момент прийти на поміч. Особливо дуже любив своїх близьких”.

Олександр Блишня служив стрільцем-снайпером 1-го єгерського відділення 2-го єгерського взводу. Пішов боронити Україну ще з початку вторгнення росіян, служив у АТО. У воїна залишилася дружина, донька та батьки.

Нагадаємо, що 1 лютого на війні загинув 24-річний Олег Панчук із Переяславщини. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору