ЖИТТЯ

Росіяни вночі 15 лютого випустили по Україні 26 ракет: ППО знищила половину з них

Росіяни вкотре атакували Україну ракетами. Які наслідки?

Вночі 15 лютого російські війська атакували територію України 26 ракетами Х-101/Х-555/Х-55, “Калібр”, “Іскандер-М”/KN-23, С-300 та Х-59. Сили ППО збили 13 із них. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Усього зафіксували пуски 26 ракет різних типів:

  • 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Т-95мс (Енгельс);
  • 6 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23 (Воронезька обл.);
  • 2 крилаті ракети “Калібр” (Новоросійськ – рф);
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (ТОТ Запорізької обл., Курська обл.);
  • 2 зенітні керовані ракети С-300 (Бєлгородська обл.).

Сили та засоби Повітряних сил та Сил оборони України знищили 13 ракет різних типів:

  • 8 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 1 балістичну ракету “Іскандер-М”/KN-23;
  • 2 крилаті ракети “Калібр”;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

У Київській області повітряна тривога тривала із 4:49 до 7:03. У цей час працювала ППО. Влучань у об’єкти житлової та критичної інфраструктури не було. Постраждалих, за попередніми даними, також немає. “Станом на 8:00 падіння уламків ворожих ракет зафіксовані в двох населених пунктах одного з районів області. Вже є інформація про пошкодження 7 приватних будинків, декількох господарчих споруд та автомобіля. У будинках вибиті вікна, пошкоджені фасади, дахи. Обласна адміністрація спільно з громадами надасть всю необхідну допомогу мешканцям пошкоджених осель”, – йдеться у повідомленні КОВА.

Усі ракети, які летіли на Київ, були знищені, зазначили у Київській міській військовій адміністрації. Обійшлося без жертв та руйнувань. Система життєзабезпечення міста працює в штатному режимі.

Яка ситуація в інших регіонах?

У Запоріжжі було чути звуки вибухів, повідомив очільник обласної військової адміністрації Іван Федоров. Попередньо відомо, що було влучання по обʼєкту інфраструктури в Запоріжжі. За попередніми даними, постраждали чотири людини, написав секретар міської ради Анатолій Куртєв. Пошкоджень зазнали багатоквартирні будинки, заклад освіти та приміщення об’єкта торгівлі (вибито вікна, пошкоджено покрівлі).

За попередньою інформацією, на Львівську область летіло понад 10 ракет, працювала ППО. У Львові було чутно звуки вибухів. За інформацією міського голови Андрія Садового, є влучання в об’єкт інфраструктури. Внаслідок атаки постраждали три людини, зокрема, чоловік і жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці, пише голова ОВА Максим Козицький. Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували.

У Хмельницькій області є ушкодження цивільних об’єктів, написали в обласній військовій адміністрації. Внаслідок обстрілів двоє людей отримали поранення, повідомив “Суспільному” перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Вони – у стані середньої важкості.

Над Дніпропетровщиною сили ППО збили дві ракети – у Нікопольському та Новомосковському районах. Були “прильоти” у Дніпровському районі – там пошкоджений об’єкт інфраструктури. Минулося без постраждалих, зазначив голова ОВА Сергій Лисак.

У Миргородському районі Полтавської області є влучання у складське приміщення, зазначив очільник ОВА Філіп Понін. Це спричинило пожежу на площі 100 кв. метрів. Минулося без загиблих і поранених.

Під час тривоги Сили оборони збили ворожу ціль на території Івано-Франківської області. Внаслідок падіння уламків сталося незначне загоряння покрівель господарських будівель – пожежу вже загасили. Обійшлося без жертв і значних руйнувань, написала голова ОВА Світлана Онищук.

Нагадаємо, що у ніч на 11 лютого росіяни випустили по Україні 45 дронів Shahed. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору