ЖИТТЯ

Помер доцент університету Переяслава Микола Ляшко: йому було 76 років

Стало відомо про смерть доцента переяславського університету Микола Ляшко. Йому було 76 років.

На 77-му році життя після тяжкої хвороби помер викладач Університету Григорія Сковороди в Переяславі Микола Ляшко. Він був науковцем, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри музичного мистецтва УГСП. Про це 27 лютого повідомили на сайті вишу, передає Інформатор.

Микола Павлович розпочав трудову діяльність 1967 року на посаді вчителя співів Вінницької СШ №12. За розподіленням у 1972-1986 рр. працював викладачем музики та співів Переяслав-Хмельницького педагогічного училища. З 1986 р. став викладачем Переяслав-Хмельницького філіалу КДПІ ім. О.М. Горького. З 1990 року виконував обов’язки завідувача кафедри, а з 1992-го став завідувачем кафедри музики.

У 1995 році Микола Ляшко став кандидатом педагогічних наук. З 2010 року – доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання.

У 1990 році його нагородили знаком “Відмінник освіти України”, отримував грамоти за багаторічну творчу науково-педагогічну діяльність в системі освіти та вагомий внесок у підготовці висококваліфікованих фахівців школи.

“У цей день ми втрачаємо не лише вченого, а й людину з великим серцем, завжди готову допомогти і підтримати. Микола Павлович залишиться у нашій пам’яті світлим прикладом доброти, терплячості та розуміння. Пам’ять про доцента Ляшка завжди залишатиметься з нами, у серцях тих, хто його знав і поважав”,  – йдеться у повідомленні університету.

Про дату і місце поховання повідомлять згодом.

Нагадаємо, що 23 лютого стало відомо про смерть викладачки університету Переяслава Віти Виноградньої. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору