ЖИТТЯ

На Переяславщині сталося дві пожежі: горіла суха трава

На Переяславщині за добу сталося дві пожежі. Горіла суха трава.

28 лютого о 18:21 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння сухої трави у Переяславі на вулиці Соборній. На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 18:30 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить суха трава на площі 0,1 га. Локалізували пожежу о 18:33, а ліквідували о 18:37 на тій самій площі. Вогонь знищив трав’яний настил. Ніхто не постраждав.

Цього ж дня о 18:53 надійшло повідомлення про загоряння сухої трави у селі Гайшин (Переяславська ТГ). На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб.

О 19:10 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить суха трава на узбіччі на площі 0,5 га. Локалізували пожежу о 19:15 на тій же площі, а ліквідували о 19:20. Ніхто не постраждав.

Рятувальники нагадали, що спалювання сухої рослинності карається адміністративною відповідальністю у вигляді штрафу:

  • на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 гривень до 6120 гривень);
  • на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 гривень до 21420 гривень).

А на період військового стану це прирівнюється до диверсії, за яку передбачено кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, що у Переяславі рятувальники провели для дітей урок безпеки та оглянули укриття у закладах освіти. Детальніше – тут.

Фото надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору