ЖИТТЯ

У Переяславі рятувальники провели для дітей урок безпеки та оглянули укриття у закладах освіти

На Переяславщині рятувальники провели дітям урок безпеки, оглянули укриття у закладах освіти та обговорили створення Центру безпеки та підрозділу добровільної пожежної охорони. 

29 лютого у Переяславі в ліцеї імені Володимира Мономаха переяславські рятувальники провели для дітей “Єдиний урок безпеки”. Про це повідомили у Бориспільському районному управлінні ГУ ДСНС України у Київській області, передає Інформатор.

Працівники ДСНС нагадали дітям номер виклику рятувальників, правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та правила пожежної безпеки в побуті та під час навчання. Також школярам вручили матеріали щодо правил безпеки життєдіяльності від Unicef та ДСНС України.

Також 29 лютого відбулася робоча зустріч представників Бориспільського районного управління ДСНС та керівництва Дівичківської територіальної громади щодо створення Центру безпеки та підрозділу добровільної пожежної охорони з метою підвищення рівня захищеності населення, населених пунктів від надзвичайних ситуацій, пожеж та інших небезпечних подій.

На зустрічі обговорили актуальні питання, порядки утворення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони. Також розглянули шляхи отримання пожежно-рятувальної техніки та місця для дислокації перспективного підрозділу.

Також 27 лютого у закладах освіти Переяславської громади рятувальники провели огляд укриттів. Фахівці оглянули сховища навчальних закладів, де планується розміщення дітей та персоналу під час сигналу “повітряна тривога” та надали рекомендації щодо поліпшення стану укриттів, інженерного обладнання, систем вентиляції та водопостачання. Зокрема перевірили й справність протипожежного обладнання, первинних засобів пожежогасіння, протипожежного водопостачання та електропостачання.

Нагадаємо, що 27 лютого на Переяславщині сталась смертельна ДТП, Mercedes Vito злетів у кювет та врізався у дерево. Деталі – тут.

Фото: Бориспільське РУ ГУ ДСНС у Київській області

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору