ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік зберігав майже півтори тисячі літрів алкоголю: планував незаконно продати його

У Переяславі чоловіка судили за придбання та зберігання алкоголю без відповідної ліцензії. Який вирок?

З кінця 2022-го до 18 січня 2023 року житель Переяслава купив та зберігав незаконно виготовлені підакцизні алкогольні напої. Продати товар не встиг, оскільки його вилучили правоохоронці. 27 лютого цього року Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд призначив йому покарання. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Суд встановив, що чоловік наприкінці 2022 року через інтернет замовив та забрав на “Новій пошті” 360 літрів горілки в 72 пластикових 5-літрових пляшках, 303 літри горілки в 101 картонній коробці з написом “Finlandia”, 33 літри горілки в 11 картонних коробках без назви з дозатором, 760 літрів коньяку в 152 пластикових 5-літрових пляшках. Придбав це для збуту, а зберігав за місцем свого проживання.

18 січня минулого року правоохоронці вилучили незаконно виготовлений підакцизний товар із будинку. Обвинувачений під час судового засідання визнав вину. Пояснив, що купив алкоголь для подальшого отримання прибутку, хоча ліцензії на торгівлю алкогольними напоями не мав.

При призначенні покарання суд врахував, що злочин є нетяжким, наслідків у вигляді майнової шкоди він не завдав, доходу внаслідок вчинення кримінального правопорушення обвинувачений не отримав. Сам же він має постійне місце проживання та реєстрації, є фізичною особою-підприємцем, одружений, має дитину 2013 р.н., на спеціальних обліках не перебуває, є інвалідом другої групи, несудимий. Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Обставин, що обтяжують покарання, не було.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 (Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів). Призначив йому покарання у вигляді штрафу 6 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 102 тисячі гривень. Незаконно виготовлені товари конфіскували та знищили. Також обвинувачений має виплатити витрати на залучення експерта у сумі 34 тисячі 413 гривень 12 копійок.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що на Переяславщині п’яний чоловік до смерті побив свою співмешканку. Як його покарав суд, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору