ЖИТТЯ

Шевченківські дні, виставки та зустрічі: як провести найближчі дні у Переяславі

У Переяславі на початку березня влаштують кілька цікавих заходів. Що варто відвідати?

Найближчими днями у Переяславі проведуть кілька цікавих заходів та подій. Зокрема, можна буде завітати на виставки картин “Колоритні епізоди штетла” та “Психологічний ландшафт душі Шевченка”, також на зустріч з науковцем Андрієм Блануца та долучитися до вільного спілкування з нагоди Шевченківських днів на тему “Духовний провідник українського народу”. Інформатор зібрав актуальні анонси.

ВИСТАВКА “КАВОВИЙ ТА ЧАЙНИЙ ПОСУД ХХ СТОЛІТТЯ”

Де: Музей козацької слави, Переяслав, вулиця Шевченка, 10

Коли: з 23 лютого по 30 червня, з 9:00 до 17:00

Ціна: безкоштовно

Завітайте на виставку робіт Василя Завгороднього. Ви зможете побачити фарфорові та фаянсові вироби ХХ століття з колекції НІЕЗ “Переяслав”. 

ЗУСТРІЧ ІЗ НАУКОВЦЕМ АНДРІЄМ БЛАНУЦА

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, аудиторія 114

Коли: 6 березня, 11:00

Ціна: безкоштовно

В університеті відбудеться зустріч із засновником “Школи фінансової грамотності для дорослих і дітей”, кандидатом історичних наук, президентом ГО “Спортивний клубу “Науковець” Андрієм Блануца. Поговорять про пенсійну реформу в Україні та про те, як створити власний капітал.

ВИСТАВКА КАРТИН “КОЛОРИТНІ ЕПІЗОДИ ШТЕТЛА”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (мистецька галерея)

Коли: відкриття – 6 березня, 15:00

Ціна: безкоштовно

Завітайте на виставку картин Альберта-Лейзера Фельдмана до 165-ї річниці від дня народження класика єврейської літератури Шолом-Алейхема. Триватиме вона до 27 березня.

ВІЛЬНЕ СПІЛКУВАННЯ НА ТЕМУ “ДУХОВНИЙ ПРОВІДНИК УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ”

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, читальна зала імені Сигізмунда ІІІ

Коли: 7 березня, 11:40

Ціна: безкоштовно

Напередодні 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка за ініціативи бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі у рамках творчого проєкту “Університетські зустрічі” відбудеться зустріч у форматі вільного спілкування під назвою “Духовний провідник українського народу”. На заході виступлять такі спікери: Ганна Токмань, Людмила Башук, Валентин Шуткевич, Роман Мотузок, Анатолій Мартинюк, Тетяна Мольдерф. У програмі цього заходу – виставка картин “Психологічний ландшафт душі Шевченка” художниці-психологині Людмили Башук та її учнів.

Нагадаємо, що недавно ми розповідали, як волонтери із Переяслава допомагають захисникам. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору