ЖИТТЯ

Як оформити посвідку на постійне проживання в Україні іноземним громадянам: пояснення міграційної служби

Оформлення посвідки на постійне проживання в Україні для іноземних громадян. Що для цього потрібно?

Посвідка на постійне проживання – це документ, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства та підтверджує право на постійне проживання в Україні. Підставою для його отримання є дозвіл на імміграцію, прибуття на постійне місце проживання в Україну. Що потрібно для оформлення цього документу іноземним громадянам Інформатору розповіли у Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Для оформлення посвідки на постійне проживання потрібно подати такі документи:

  1. Дійсний паспортний документ іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства;
  2. Переклад на українську мову сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними, засвідчений у встановленому законодавством порядку;
  3. Копія рішення про надання дозволу на імміграцію;
  4.  Документ, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).
  5.  Квитанція про сплату адміністративної послуги та вартість бланку посвідки на постійне проживання з безконтактним електронним носієм – 1066 гривень, державне мито – 85 гривень.

Заява про оформлення посвідки на постійне проживання розглядається протягом 15 робочих днів та видається строком на 10 років. Посвідка без безконтактного електронного носія підлягає обміну у зв’язку із досягненням 25-річного та 45-річного віку.

Нагадаємо, що у Міграційній службі пояснили, як іноземцям із візами продовжити термін перебування в Україні. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору